Isparta’nın Elması Tunus Pazarında

ISİAD’ın düzenlediği Tunus gezisinde birçok ticari anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmalar neticesinde önümüzdeki yıl Isparta’dan Tunus’a elma ihraç edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 14:49
Isparta’nın Elması Tunus Pazarında

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) koordinasyonunda, Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)’nin organizasyonunda Tunus’un başşehri Tunus ve Beja şehirlerine düzenlenen “Türkiye-Tunus Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına katılan ESİDEF üyesi işadamları anlaşmalarla döndü. ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı başkanlığındaki iş gezisine, 32 kişilik heyetle gidildi.

Tunus’un gerek konumu gerek potansiyeli itibariyle Afrika’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Pınarcı, yurtdışı gezilerini önemsediklerini söyledi. İşadamlarını dünyanın dört bir tarafına taşımayı, ürünleri pazarlamayı ve karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “İşte bu hedeflerimizden biri olarak yatırımları ve potansiyeliyle işadamlarımızı cezbeden Tunus’a gittik. Bu geziyle birçok arkadaşımız, görüşmeler yapıp anlaşmalar sağladı. Firmaları yerinde ziyaret edip işbirliği konusunda mutabakat sağladı. Her gezimizde olduğu gibi Türk koleji yetkililerinin de çok ciddi destekleri oldu.
Enerji ve heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece 2023 yılı için koyulan 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.
Programa Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Ekonomi Bakanlığı Tunus Ticaret Başmüşaviri Yinal Yağan, Tunus Yatırım ve Uluslararası İlişkiler Bakanı ve Başbakan Başdanışmanı Riadh Bettaieb, Tunus Ticaret Odası Başkanı Samy Fatnassi ve birçok işadamı katıldı. Bakan Bettaieb, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tunus’un devrimden sonra tekstilden mobilyaya, inşaattan enerjiye, tarım ve gıdadan makine sektörüne kadar birçok işadamını memnun edecek fırsatlarla dolu hale geldiğini kaydetti. Bu tür organizasyonların iki ülke açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Bettaieb, “Ayrıca buraya gelen ESİDEF üyesi işadamlarının işlerinde profesyonel olması bizi bir hayli memnun etti.” şeklinde konuştu.

Organizasyona Isparta’dan katılan firmalar da birçok anlaşma yaptı. Gülbudak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gülbudak, görüşmeler neticesinde yaş meyve pazarının ciddi bir eksiklik olduğunu gördüklerini ve Tunus pazarına hakim bir firmayla anlaşma yaparak elma ihracatına önümüzdeki sezon başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Esen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Esen de Tunuslu bir firmaya distribütörlük vererek, yapı malzemeleri pazarlayacaklarını kaydetti. Ispartalı Dankatılan Emirallar Dış Cephe Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Emiral, binaların dış cephe ihtiyacını karşılamak için birçok firmayla ön görüşme yaptı. Eda Otel Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Ağlarcı ise otel ekipmanları konusunda pazarlama yapacak Tunuslu bir firmayla ön anlaşma imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum