Isparta’nın İlk Kadın Adayı

CHP’de aday belirleme süreci devam ediyor. Son olarak Atabey’de daha önceden aday adaylığını açıklayan İş Kadını Zübeyde Silleli, resmen CHP’nin adayı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 10:32
Isparta’nın İlk Kadın Adayı

CHP’den Atabey Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan işkadını Zübeyde Silleli için CHP kararını verdi. CHP Atabey’deki yarışa Silleli ile katılacak.

CHP Atabey Belediye Başkan Adayı Zübeyde Silleli, ilçenin son 2 dönemde kötü yönetildiğini ileri sürerek, bu kötü gidişata ‘dur’ demek istediklerini bildirdi.

Özellikle ilçedeki kadınların adaylık konusunda kendisine yoğun talepte bulunduğunu ifade eden Silleli, belediye başkanı seçilirse Isparta’daki ilk kadın başkan olarak tarihe geçecek.

Mart 2014 yerel seçimlerde aday adayları teker teker ortaya çıkmaya başlarken en dikkat çeken aday adayları kadınlar oluyor. Türk siyasetinde kadının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden işkadını Zübeyde Silleli, Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) Atabey ilçesi belediye başkanlığına aday adaylığını açıklamıştı. CHP Atabey’de Silleli ile yarışa katılma kararı aldı.ajans32

Zübeyde Silleli, “Isparta’da kadın bir başkan olmadı. Allah nasip ederse ben olmak istiyorum. İlçedeki kadınların yanı sıra erkeklerde destek verdiklerini söylüyorlar” dedi.

Silleli, “Atabey tutucu bir yer değil. 15 yıl önce Atabey’de kadınlar pazara gitmezlerdi. Önceden 2 kadını Atabey’de zor görürdünüz. Şimdi kadınlar hem alışverişe gidiyor hem de pazar esnaflığı ve diğer alanlarda esnaflık yapıyorlar” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum