Isparta'nın Suyu Birinci Sınıf İçme Suyudur

Isparta Belediyesi Başkan Vekili Orhan Eren, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2012 15:18
Isparta'nın Suyu Birinci Sınıf İçme Suyudur

Yetkilerden bilgi alan Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, “Ispartalı hemşehrilerimizin su konusunda rahat olmalarını istiyoruz. Şehrimizin suyu birinci sınıf içme suyudur. SCADA sistemiyle şehrin tüm su kaynakları elektronik ortamda sürekli kontrol altındadır” dedi.

Başta SCADA sitemi olmak üzere, su arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Vekili Orhan Eren, Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesiyle işbirliği içerisinde şehir içme suyundaki florür miktarının ayarlanması için birlikte hareket ettiklerini dile getirdi.

Arıtma tesisi ve alınan su numuneleri sonuçları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, “Isparta’da kullandığımız içme ve kullanma sularında flor fazlalığı söz konusu olmamakla birlikte, içme sularında flor oranının 1.5 mg/lt parametrelerinin altındadır. Şehrimize içme suyu sağlanan tüm kaynaklarımızdan 100’den fazla numune alınarak tahlilleri yapılmıştır, tahliller periyodik olarak yapılmaktadır. Florür oranı istenilen standart değeri üzerinde olan kaynaklar florür miktarı az olan içme suyu kaynakları ile karıştırılmaktadır. Florür fazlalığı olan suyun büyük bölümü kaynaktan içme suyu artırma tesisine özel hat çekilerek florür oranı düşük olan Eğirdir ve Darı Deresi sularıyla karıştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Şehirdeki tüm suların laboratuar koşullarında ilgili resmi kurumlarca analizden geçirildiğini hatırlatan Isparta Belediyesi Başkan Vekili Orhan Eren yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:
“Su arıtma tesislerimizde her saat ve muhtelif mahallerde ekiplerimizce günde iki kez 20 noktadan su numuneleri alınarak laboratuvarımızda klor ve bulanıklık tahlilleri yapılmaktadır. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından;
Kontrol İzleme Analizleri (Bakteriyolojik ve kimyasal analizler) yılda 120 adet numune alınarak halk sağlığı laboratuarında yapılmaktadır.

Yine Denetim İzleme Analizi (29 parametrede mikrobiyolojik ve kimyasal olarak) yılda 6 adet numune Antalya Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsünde gerçekleştirilmektedir.
Bunun yanı sıra Isparta Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından şehrimizin muhtelif yerlerinden günlük alınan 51 adet klor ölçümleri yapılmaktadır.
Bu yapılan içme suyu analizleri İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinde içme suyu analiz raporları bölümünde ayrıntılı olarak yayınlanmaktadır. İsteyen herkes bu sonuçlara rahatlıkla ulaşabilir.

Dolayısıyla Ispartalı hemşehrilerimizin su konusunda rahat olmalarını istiyoruz. Şehrimizin suyu birinci sınıf içme suyudur. İçme suyuna yapılan yatırımlardan da anlaşılacağı gibi bu konuya ne kadar önem verdiğimiz aşikârdır.

İçme suyu arıtma tesisi son yıllarda istenilen kalitede modernize edilmiştir. 2 adet 5 bin metreküplük depo yapılmıştır. Andık Deresi’nden 10 kilometre polietilen hat çekilmiş, ayrıca kurduğumuz SCADA sistemiyle şehrin tüm su kaynakları elektronik ortamda sürekli kontrol altındadır”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.