Isparta’nın ve Türkiye’nin Gururu Oldu

Ülkemizin Milli Gururu, 15 yaşındaki Aslancan Taş Romanya Brasov 'da düzenlenen 45 Ülkeden 2500 Sporcunun katıldığı Avrupa Kış Olimpiyatlarına katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2013 12:32
Isparta’nın ve Türkiye’nin Gururu Oldu

Türkiye Milli Takımı , alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, kayakla atlama, snowboard, figür pateni ve sürat pateni dallarında toplam 28 sporcu ile katıldı.

Snowboard Slalom Branşında 45 Ülkeden 44 sporcunun mücadele ettiği Bugün Aslancan Taş çeyrek ve yarı finallerde barajı geçerek Final'de Ülkemizi temsil etmiştir.

Yarı Final müsabakasında sağ ayak aşil tendonlarında meydana gelen sakatlanmaya rağmen yarışa devam etme kararı almış ve ayağına takılan özel dizlik ile Finali 4.olarak tamamlamıştır.

Dünya Sıralamasını organize eden FIS (International Ski Federation) açıklamasında;
Toplam'da almış olduğu puanlar ile uzun yıllardan sonra yaş kategorisinde Kış Sporları ve Olimpiyatlarda Snowboard dalında İLK defa dünya sıralamasında ; Olimpiyat 14.cülüğüne yerleşmiştir.
Organizasyona katılan 28 Türk Milli Takım sporcusu içerisinde TEK finale kalan sporcu olması nedeni ile takım arkadaşları ve antrenörler tarafından da oldukça desteklenmiştir.

Ülkemiz ve Isparta için büyük önem taşıyan bu derece ile Isparta Davraz Kayak Merkezinden artık Olimpiyat derecesi alan Sporcularımızın yetiştiği bir gerçektir.

Ailesinin ve Isperia Davraz Otel İşletmecisi Ahmet Taş'ın kendi imkanları ile desteklediği ve Barida Rose Spa Fitness işletmecisi Burak Akpınar'ın kondisyon sponsorluğunda alınan bu derece karşısında Türkiye Kayak Federasyonu Sporcumuzu Özel olarak ödüllendireceğini belirtmiştir.

Bu kapsamda Isparta Valiliği ve Gençlik Spor Müdürlüğününde Olimpiyat Derecesi almış Aslancan Taş'ı yalnız bırakmayacaklarını düşünüyoruz.
23 Şubat tarihinde Yurda Dönecek olan Aslancan Taş, ayağının tozu ile Erzurumda 25-26 Şubat'ta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor