Ispartaspor Kapı Dışarı

Pembe- yeşilli kulübün 15 yıl boyunca kullandığı tesisler mahkeme kararı ile boşaltıldı. Ispartaspor'un tüm eşyaları dışarı çıkarılıp depoya kilitlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2013 17:42
Ispartaspor Kapı Dışarı

İki yıl önce profesyonel lige veda eden Ispartaspor'un, tesisleri de elinden gitti.

Pembe-yeşilli kulübün 1998/99 sezonundan bu yana kullandığı tesisler, mahkeme kararı ile boşaltıldı. Kulübün eşyaları bina dışına çıkarıldı ve daha sonra Atatürk Stadı'ndaki bir depoya kaldırıldı.

Eşyaları tahliye etmek için binaya giren görevliler gördükleri manzara karşısında şok oldular. Eşyaların tamamına yakınının kullanılmaz durumda olmasının yanı sıra, binanın da tahrip edilmiş olduğu görüldü. Mülkü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan Ispartaspor Tesisleri, 1998/99 sezonundan itibaren pembe-yeşilli kulübe tahsis edildi.

Isparta Belediyesi de 5 yıl önce tesisi kiraladı ve yine Ispartaspor'un kullanımına bıraktı. Ispartaspor ise, 2 yıl önce 3. Lig'den düşerek profesyonel lige veda etti. Arkasından tesislerin kira, elektrik ve su ücretleri ödenmedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de tesisin boşaltılması için mahkemeye başvurdu.

MAHKEME KARARI
Ispartaspor ise tesislerin bakımsızlığını öne sürerek 1 yıl önce apartta kalmaya başladı. Mahkeme ise tesisin tahliyesine karar verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Ispartaspor Kulübü kira, elektrik ve su parası ödemedi. Elektrik ve su zaten borç nedeniyle bir yıldır kesilmişti. Biz de zorunlu olarak mahkemeye başvurup tahliye kararı talebinde bulunduk. Mahkeme bizim lehimize karar verdi" diye konuştu.

BİNA TAHRİP EDİLMİŞ
Tesisleri boşaltmak için içeri girdikleri zaman gördükleri manzara karşısında şok olduklarını anlatan Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ispartaspor, 46 yıllık bir kulüp. Yasal görevimizi yerine getirirken 46 yıllık geçmişi olan bir kulubü tesislerinden tahliye etmek zorunda olmanın burukluğu içindeydik. Ancak binaya girdiğimizde hepimiz gördüklerimiz karşısında şok olduk. Tesisler adeta bilinçli olarak tahrip edilmiş haldeydi. Gördüklerimin şaşkınlığı içindeyim."

KAMP MERKEZİ OLACAK
Mahkeme kararız ile boşaltılan tesisler, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tadilat yaptırılarak kamp ve sporcu eğitim merkezine dönüştürülecek. İl Müdürü Gevrek, "Bu binayı elden geçirip kullanılabilir hale getireceğiz. Tesisleri sporcu kamp eğitim merkezi yapmayı düşünüyorum. Isparta'da sporcularımız çok zor şartlarda çalışıyor. En azından yarışma önceleri burada sporcuları kampa alıp yemek çıkmasını sağlayacağız" diye konuştu.

ANILAR KOLİDE
Ispartaspor Kulübü'nün eşyaları görevliler tarafından bina dışına çıkarıldı. Pembe- yeşilli kulübün 46 yıllık geçmişini yansıtan duvarlardaki siyah-beyaz posterler de indirilerek kolilere kondu. Ispartaspor yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Sabah - Akdeniz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum