Ispartaspor Tarih Oldu

Hasan Özbek Yazdı: Ispartaspor Tarih Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 15:38
Ispartaspor Tarih Oldu

Tarih; okunur, yaşanır zamanla unutulur.

Ama; bu tarih süreci boyunca, içinde yaşayanlar ömür boyu iniş-çıkışları asla unutmazlar.

Bende; 45 yıllık tarihi olan Ispartaspor kulübünün içinde yaşayan biri olarak bu satırları yazarken üzülüyor, verilen emeklerin neden boşa gittiğini düşünüyorum.

Kolay değil; 45 yıl, dilek olay, bir ömür, bu sürede inişli - çıkışlı günler yaşandı. Kış demeden, yaz demeden, yıllarca kulübün arkasından koştuk. İcabında; Vali beylere, Belediye Başkanlarına iş adamlarına, esnafa ve cefakar spor severlere avuç açtık. Eğer 45 sene ayakta durduysa bu saygı değer insanlar sayesindedir.

Gelmiş geçmiş kulüp başkanlarının ve yönetimin çok hataları vardır. Kulübe devamlı olarak gelir kaynağı bulamadılar. İmkanları vardı. Ispartaspor kulübü hep günlük yaşamını sürdürdü. Son yönetimde yetersiz ve istifa etmediği için sporcular kaçtı. Amatör oyunculardan kurulu bir takım oluşturuldu.

Kongrede; ey başkan, ey yönetim, paranız varsa bu kulübü alın dememe rağmen, beni dinlemediler. Ve istifa etmediler. Hatta yalvardım kongrede münakaşa bile ettim.
Her zaman söylediğim gibi spor kulübünü idare etmek çok zordur. Para lazım, ileriyi görmek lazım, hesap kitap lazım. Yani bir tüccar kafasıyla idare etmek lazım.
Rahmetli Selçuk Salalı kulüp başkanı olduğu zaman “ben tüccarım, kulübü tüccar kafası ile idare ediyorum” demişti. Doğru söylemiş.
Isparta halkı verdi, verdi…

Tam 45 yıl kulübe verdi. Ancak bir noktaya geldi ki musluklar akmaz oldu. Her şey kurudu.

Tarih olan Ispartaspor kulübünü artık spor kitaplarında okuyacağız. Hatırlayacağız. Şairin değdi gibi;

“HATIRALAR BİR TAŞ PARÇASINA BENZER AYAĞA TAKILIRSA HATIRLANIR”
Düşürenler hayatları boyunca vebal altında ezileceklerdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.