Isparta’ya Asansör Kazığı

Isparta’ya asansör kazığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2015 16:33
Isparta’ya Asansör Kazığı

Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği'nin Isparta Belediyesi'ne gönderdiği bir yazı, il merkezindeki asansörlerin teknik kontrolleri için teklif veren akrediteli şirketler arasından yüzde 40 oranında daha fazla teklif veren şirketin tercih edildiği ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Günaydın ve ilgililere resmi yazı ile 400 oda üyesinin sitemini ve üzüntülerini bildiren Makine Mühendisleri Odası Başkanı Haşan Akıllı, Türkiye'deki 32 akrediteli kuruluş içerisinde Isparta'da tek bulunan Makine Mühendisleri Odası şirketinin düşük fiyata rağmen tercih edilmediğini iddia etti. Akıllı, Isparta Belediyesi'ne gönderdiği resmi yazıda şu görüşlere yer verdi:

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI BU HİZMETİ 1 YIL BOYUNCA VERDİ
"Türkiye'de kullanılmakta olan takribi 390 bin asansörün yıllık teknik kontrolleri için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 5 Kasım 2011 tarihli 28106 sayılı Resmi Gazete'de çıkan yönetmelik gereği 2014-Ocak ayından itibaren Isparta il merkezindeki asansörlerin kontrolleri için odamız ve belediyemiz adına protokol imzalanarak bir yıl süreli olarak bilhassa mahalli seçimleri ön planda tutarak vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayarak asansör kontrollerini yerine getirdi

YÜZDE KIRK DAHA FAZLA TEKLİF
Ocak-2015 tarihinden itibaren yine odamız kanalı ile bütün mesken asansörleri 120+KDV’den (2. Ve 3.kontrol ücretsiz, 6 durak sonrası bütün duraklar ücretsiz, Belediyeye ait asansörler ücretsiz) olmak üzere Belediyemize teklif vermemize rağmen genelde Isparta için Yüzde 40 daha fazla teklifte bulunan bir firmanın 6 durağa kadar 118 TL ve sonrası her durak için 10 TL ilave ve bilhassa genelde yüzde 90 üzeri oranında asansörlerin 2.kontrolleri gerektirdiği ilimizde 2,kontrollerde 58 TL ilave ücretle birlikte 3.kontrol olması halinde tam alımı hususunda belediyemiz kanalı ile bu firmanın tercih edilmesi odamızı ve 400 üyesini son derece üzmüştür.
KIRGIN DEĞİLİZ
Belediye Başkanları akredite olmuş kuruluşlar içerisinden istedikleri firmaya ihaleyi vermeye serbesttir. Bizler bu konudan dolayı asla belediyemize kırgın da değiliz. Bizler öncelikle vatandaşlarımızı ve belediyemizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Ayrıca odamıza belediyemizce ne tür bir hizmet verilirse de koşa koşa gideriz. Bizler bu vesile ile Belediyemiz başkan ve çalışanlarına saygılar sunarız."
Kaynak: Akdeniz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum