Isparta’ya Değer Kazandıracak

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ Bimsblok Fabrikası ile hemen yanı başında yapımına başlanan İzolasyon, Yalıtım ve Mikronize Tesisi’nin makine montaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2013 14:36
Isparta’ya Değer Kazandıracak

İzolasyon, Yalıtım ve Mikronize Tesisleri’nin saatte 30 ton mal üreteceğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, makine montajlarının devam ettiğini, fabrikanın 4 ay içerisinde imalata başlayacağını belirtti.

Fabrikanın statik hesaplarının çok iyi yapıldığını ve depreme dayanıklı yapıldığını belirten Başkan Günaydın, fabrikaya 8 adet silo yerleştirileceğini ve bunların 100’er tonluk olduğunu dile getirdi. Fabrikanın projeye uygun bir şekilde inşa edildiğini aktaran Başkan Günaydın, yapıların çelik konstrüksiyonla inşa edildiğini ifade etti.

Kullanılan çeliklerin uzun yıllar boyunca korozyona karşı dayanıklı olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Kapasite bakımından fabrikamız dünya birincisi olacak. 4 ay içerisinde inşaatımız tamamlanacak. Fabrikamız ihracat yönüyle de büyük önem taşıyor. Fabrikamız tamamen yerli üretim ve Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Emsali olmayan bir çalışma. Bu fabrikamızı kurabilmek için uzun bir süre üzerinde çalıştık. Fabrikamız Türkiye’ye, Dünya’ya fayda verecek ve Isparta’ya değer kazandıracak bir fabrika olacak” dedi.

Belmaş Bimsblok Fabrikası’ndaki üretimin devam ettiğini ve günde 27 bin adet mal üretildiğini, kısa bir süre sonra da fabrikanın 3 vardiya üzerinden üretime devam edeceğini söyleyen Başkan Günaydın, “Günde 90 bin adet bimsblok üreteceğiz” diye konuştu.

BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda son olarak kurutma deposunda da düzenlemeye gidildiğini söyleyen Başkan Günaydın, kurutma deposunda yaz aylarında kullanılmak üzere pencereler açıldığını yine kış aylarındaki kurutmayı hızlandırmak ve rutubeti dengelemek için 10 adet vantilatör sisteminin kurulduğunu ifade etti.

Bu yönle zaman zaman oluşan arızaların da önüne geçilmiş olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, bu sistemin 8 bin liraya mal olduğunu belirtti. Günaydın, “Fabrikamızda arızalar olmayacak, her şeyi otomatiğe bağladık. Bu sistemi biz 8 bin liraya mal ederken, emsal değerdeki bir sistemi başka bir firma 80 bin liraya mal etmiş.

Güzel, çalışkan, dürüst ve araştırma ile çalışılınca işler düşük maliyetlerle gerçekleştiriliyor. Fabrikalarımızda en iyisini yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.