Isparta'ya Mobilya ve Tekstil İçin Teşvik Geliyor

Antalya İhracatçılar Birliği ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan, Burdur, Isparta Ticaret Odaları tarafından desteklenen mobilya ve tekstil sektörüne teşvikte son aşamaya gelindi.

Yayınlanma:
Isparta'ya Mobilya ve Tekstil İçin Teşvik Geliyor

Mobilyada 4 milyon TL, tekstilde 15 milyon TL tutarındaki yatırımlara hükümet tarafından yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacağını belirten AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, sağlanacak teşvik ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Isparta’ya davet edildiğini söyledi.

Milletvekili Kurt, “Mobilyada 4 milyon TL, tekstilde 15 milyon TL tutarındaki yatırımlara hükümet tarafından yüzde 50 oranında hibe desteği verilecek. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Isparta’ya davet edildi. Bu toplantı çerçevesinde DPT tarafından algılanışını anlatılacak. Olayı yerinde bakana göstereceğiz” diye konuştu.

Mobilya ve tekstil sektörüne verilecek teşvikle ilgili 4 bakan ile görüştüklerini belirten Milletvekili Kurt, “Bakanlar bu konuda herhangi bir engel olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya yapılacak olan tüm projelere destek vereceğini söylediğini vurgulayan Milletvekili Kurt, Başbakan Erdoğan’ın da bu projeyi olumlu karşılayacağı ümidinde olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bu kapsamla alakalı 4 bakan. Maliye, Ekonomiden Sorumlu Bakan, Dış Ticaret Bakanı, Cevdet Yılmazla görüştük. Herhangi bir engel olmadığını söylediler. Konuyu Başbakan’a aktaracağız. Başbakan’a aktarmak için de elimizde bir rapor olması gerekir. Açık bir çek var. Yaklaşık bir yıl önce Başbakanla yaptığımız görüşmede kendileri Isparta ile ilgili proje olduğunda gerçekleşmesi noktasında destek vereceğini bana ifade ettiler. Bakanlar olumlu karşılarsa Başbakan tarafından da destekleneceği ümidindeyim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.