Isparta'ya Yakışmadı

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı... Büyük zorluklar ve mücadlelerle kazanılan büyük zaferin kutlama programına halkın katılımı 'yok' denecek kadar azdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2013 23:48
Isparta'ya Yakışmadı

AJANS32 ÖZEL HABERİDİR

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'nda yapılan kutlamalara ise vatandaşların katılımı oldukça düşüktü.



Isparta'da daha önce yapılan bayaram kutlamalarına göre yopk denecek kadar az olan katılım, törene katılan az sayıda vatandaşı da rahatsız etti.

Ajans32'ye konuşan vatandaşların bir bölümü katılımın düşük olmasımnı 'vatandaş duyarsızlığı'na bağlarken, bir bölümü hükümetin milli bayramlara önem vermediğinden yakındı. Eleştirilerden CHP, İşçi Partsi, ADD gibi ulusalcı siyasi parti ve kitle örgütleri de nasibini aldı. 



Ajans32 muhabirinin görüşlerini aldığı bazı vatanbdaşlar; "Bu katılım oldukça üzücü. Burada siyasi bir şey aramak doğru değil, tamamen vatandaşın duyarsızlığı. 30 Ağustos'u tatil zannedenler buraya gelmedi. olayın özü budur" görüşünü savundu.



Hükümete eleştiriler yönelten bazı vatandaşlar ise; "Bu katılımı yadırgamamak lazım. Türk bayrağını yasaklayan, milli bayramları kutlatmayan, bir zihniyetin yönettiği ülkede bu manzara çok normal" dedi. 


Bazı vatandaşlar ise eleştiri oklarını ulusalcı siyasi parti ve kitle örgütlerine yöneltti. Vatandaşlar "Nere CHP, Nerede İşçi Partisi, ADD... yoklar. Oysa Cumhuriyet, bayrak, Atatürk üzerinden edebiyat yapıyorlar. Demekki edebiyatın ötesine geçemiyorlar. CHP İl Başkanı protokolde yok, ama Cumhuriyet düşmanı diye eleştirdikleri AK Parti'nin yöneticileri burada" ifadelerini kullandı.   




Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum