Isparta’ya Yapılan Her Proje Türkiye’nin Projesidir

Isparta’ya Yapılan Her Proje Türkiye’nin Projesidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2018 13:09
Isparta’ya Yapılan Her Proje Türkiye’nin Projesidir

Isparta Belediyesi kültürel etkinlikler çerçevesinde Türkiye’nin ünlü yazar ve şairlerini Ispartalılarla buluşturdu.

Cuma günü akşam saat 19.00’da Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Güller Şehrinde Gül Şiirler Gecesi etkinliğinde Türkiye’nin ünlü yazar ve şairleri Ispartalılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Programda binden fazla eserde imzası bulunan ve bir çok şarkıya hayat veren Ahmet Selçuk İlkan, kitapları satış rekorları kıran ünlü şair ve yazar Sinan Yağmur ile birlikte Yasmin Korkut, Hava Avcı Köseoğlu, Adem Efiloğlu, İlter Yeşilay ve Sebahat Şahin bir birinden güzel şiir ve eserlerini Ispartalılar için seslendirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın programa ailesi ile birlikte katılırken, yine programa MHP İl Başkanı Nail Bayram, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bugüne kadar belediye olarak çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, insanların hayatlarında sevinç, üzüntü ve çeşitli zorlukları yaşadığını söyledi. Günaydın, “Bundan dolayı bugün ruhumuzun bam teline dokunan bir gece yaşayalım dedik ve böyle bir programı Ispartalılarımız için düzenliyoruz” dedi. Programda şiir ve gülü bir araya getirdiklerini kaydeden Başkan Günaydın, “Gül denince de dünyada buna layık olan şehir Isparta’dır. Duygu insanın en büyük özelliklerindendir. Bu duyguları bugün yaşayalım istedik. Isparta Belediyesi her ayrı konuyu, kültürel, sosyal, eğitim, inanç konularında koşarak ilerleyecek. Daha güzel bir şehir ve yaşayanları olacak” ifadesinde bulundu.

Isparta Belediyesi olarak gül festivalleri düzenlediklerini ve bu yıl ilk defa dünyada bir gül fuarının düzenlendiğini ve bunun da Isparta’da gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Isparta’da düzenlediğimiz gül fuarı ile şehir ekonomisine katkı sunmayı hedefledik. Kozmetik sektörünü Paris’ten buraya taşımak istiyoruz, bu konuda ciddi adımlar atıyoruz” dedi.

İlk Gül Fuarının 100 metre çapında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlediklerini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın fuarlar kenti olacağını ve bunun için de yeni bir fuar alanının şehre kazandırılacağını belirtti. Günaydın, “Yeni fuar merkezimiz için özel bir proje hazırlandı. Eşi, emsali olmayan, şehir estetiğine uygun ve kullanım açısından güzel bir projemizi hazırladık, bitti. Gökkubbe, yeni projemizin yanında çok küçük kalacak. Yeni dönemde de çok büyük projeler geliyor. Isparta bir başka olacak. Yeni fuar alanımızın imarı bitti, projesi hazırlandı, yakında hayata geçireceğiz. Yaptığımız her proje Isparta’nın projesidir. Isparta’ya yapılan her proje Türkiye’nin projesidir” şeklinde konuştu.

Isparta’nın altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Günaydın, şehrin altyapısının tamamen yenilendiğini, yağmur suyu projelerinin bitirildiğini anlatarak, “Bu altyapıyı yapmasaydık, bu büyük projelerin hiçbirisine başlayamazdık. Şehrimizin üstünü 24 ayar altınla kaplasak, altyapıyı yapmasak hiçbir işe yaramazdı. Altyapının önemi ülkemizin çeşitli yerlerine yağan son yağışlarla ortaya çıkmıştır. Isparta gibi bir ilde yaşadığınız için, onur duyacaksınız. En güzel hayat Isparta’da olacak. Daha güzel yerlere gideceğiz. Isparta’mız dünya şehirlerinden birisi olacak. Yine Isparta’mızı 550 bin nüfusa hazır hale getirdik. Hizmet aşkı ve sevdasıyla gecemizi, gündüzümüze katarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasının ardından sırasıyla Yasmin Korkut, İlter Yeşilay, Adem Efiloğlu, Hava Avcı Köseoğlu, Sebahat Şahin, Sinan Yağmur ve Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı. Sanatçılar birbirinden güzel eserlerini Gökkubbe’yi dolduranlar için seslendirdi. Programın sonunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sanatçılara Teşekkür Belgesi ve çiçek takdiminde bulundu. Yine programda Ispartalı şairler Müjgan Yıldızan, Ömer Uysal ve Kübra Aydemir de şiirlerini Ispartalılar için seslendirdi.
Bu arada binden fazla eserde imzası bulunan ve birçok şarkıya hayat veren Ahmet Selçuk İlkan, Isparta gülü ve Gül isimli annesinden esinlenerek yazdığı ‘Adı Gül’ isimli şirini Türkiye’de ilk kez Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde Ispartalılar için seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum