Isparta’yı ilk 9 Ayda 225 Bin Kişi Ziyaret Etti

Turizm ve Kültür Müdürü Abdullah Kılıç, 2011 yılının ilk 9 ayında Isparta’yı 225 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu sayının 2004 yılında 120 bin olduğunu bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2011 22:51
Isparta’yı ilk 9 Ayda 225 Bin Kişi Ziyaret Etti

Isparta sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikler ile son zamanlarda özellikle yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İl Turizm ve Kültür Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’nın her geçen gün turizm merkezi olma yolunda gayretler sarf ettiğini belirterek, 2004 yılında 120 bin olan ziyaretçi sayısını 2011 yılının ilk 9 ayında 225 bin olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Bu sayının verilerin hesaplanacağı son 3 aylık dönemde de büyük artış göstereceğini belirten Kılıç, “Başta Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi, 5 yıldızlı otel, telesiyej, spor sahaları ve ağaçlandırma çalışmaları ile tam bir tercih yeri oldu. Ayrıca 2257 hektar olan Kul ovasındaki alana yapılacak olan açık ve kapalı spot tesisleri için imar plan çalışmaları devam ediyor. Bu yıl 2060 metreden 2345 metreye çıkan yeni bir telesiyej yapımı tamamlanacaktır. Bakanlığımızdan bu iş için 4 milyon TL ödenek gönderildi” dedi.

İKİNCİ 5 YILDIZLI OTEL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Şehir merkezine yapılan 5 yıldızlı otel inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Kılıç, il merkezine ikinci bir 5 yıldızlı otelin yapılması gerektiğini ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 2004 yılında ilimizde sadece bir seyahat acentesi bulunurken bugün bu sayının 17’ye ulaştığını ifade eden Abdullah Kılıç, “İlimizin gelişmesinde turizmin büyük katkıları var. Yurtiçi ve yurtdışından işadamları son zamanlarda ilimizde yaptıkları yatırıma yönelik incelemeler memnun verici. Türkiye’nin 4. büyük dünyanın da sayılı tatlı su göllerinden olan Eğirdir gölü ve çevresin hem turistleri hem de yatırımcıları cezp etmektedir.

Yalvaç ilçemizde inanç turizmi her geçen gün dışarıdan turistleri çekmektedir. Yalvaç’da 3 yıldızlı otel var” diye konuştu.

Kılıç son olarak, Isparta’nın gül, göl, milli park, meyve bahçeleri, tarihi kültürel ve yöresel zenginlikleri ile turist ve yatırımcıları büyülediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.