İşsizlik Maaşı Ödemesinde Değişiklik

İşsizlik Maaşı Ödemesinde Değişiklik

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2018 01:21
İşsizlik Maaşı Ödemesinde Değişiklik

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, işsizlik maaşı ödemelerinde değişiklik yapıldığını ve bundan böyle ödemelerin her ayın beşinde yapılacağını bildirdi.

ÖKSÜZ; “DAHA ÖNCE HER AYIN SONUNDA ÖDENİYORDU” 

Bu kapsamda 2017 yılı Aralık ayına ilişkin işsizlik ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2018 tarihinde yapılacağını ifade eden Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “İşsizlik maaşı ödemelerinde tarih değişikliğine gidilmiş olup, Kurumumuz tarafından 4447 sayılı İşsizlik Sigortası kapsamındaki işsizlik ödeneği ödemeleri bugüne kadar her ayın sonunda aylık olarak gerçekleştirilmiştir. 

“BUNDAN SONRA ÖDEMELER HER AYIN BEŞİNDE YAPILACAK” 

Ancak 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7061 sayılı Kanun ile İşsizlik Sigortası Kanununun ödeme esaslarını düzenleyen 50’inci maddesinde değişiklik yapılmış ve ödemelerin, her ayın beşinde aylık olarak ödeneceği hüküm altına alınmıştır. Bu kapsamda 2017 yılı Aralık ayına ilişkin işsizlik ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olup, sonraki dönemlerde de ödemeler her ayın 5’inde gerçekleştirilecektir” dedi. 

“İŞSİZLİK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR” 

İşsiz kalan ve şartları uyan vatandaşların İşsizlik Sigortası ödeneğinden faydalandırdıklarını vurgulayan Öksüz; “Bilindiği üzere işsizlik ödeneği, bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, herhangi bir kısıt ve kusuru olmaksızın işini kaybeden sigortalılara işsiz kalmaları nedeniyle uğradıkları gelir kaybını belli süre ve ölçüde karşılayan, sigortacılık tekniği ile faaliyet gösteren zorunlu sigortadır. Ödeneğe hak kazanmanın genel şartları, iş sözleşmesinin sona erdiği tarihi izleyen günden başlayarak 30 gün içinde şahsen veya elektronik ortamdan başvurmak kaydıyla hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak ve son üç yıl içerisinde en az 600 prim gününe sahip olmaktır” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.