İşte İki İhale Arasındaki Fark!

SDÜ Rektörü İbicioğlu Burdur’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ)’de 5 bin kişilik yurt yapılaması için arazi kiralandığını söyledi. İşte MAKÜ’de yapılan yurt ihalesiyle SDÜ'de yapılan ihale arasındaki fark!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2013 16:05
İşte İki İhale Arasındaki Fark!

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu SDÜ öğretim üyesi Şakir Aksöz ve gazeteci Tarkan Çetin tarafından yapılan Ne Var Ne Yok isimli programda konuştu.

Programa gazeteci Muhammet Uslu’da Rektör İbicioğlu ile birlikte katılarak katkı sundu. Programda Gazeteci Muhammet Uslu tarafından sorulan ‘Yurt mu yapılacak Apart mı?’ sorusuna cevap veren İbicioğlu Burdur’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ)’de 5 bin kişilik yurt yapılaması için arazi kiralandığını söyledi. MAKÜ’de yapılan yurt ihalesini sizin için araştırdık işte fark!

MAKÜ’de yapılan ihale                              SDÜ’de yapılan ihale

İrtifak hakkı ihalesi                                     İrtifak hakkı ihalesi
19 yıllığına yurt yapımı için                         35 yıllığına tarla statüsünde
Bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak              Ne yapılacağı ihalede belli değil
 2886 sayılı kanunun                                  2886 sayılı kanunun 
51/6 bendine göre                                    45 ve 46 bentlerine göre
18 bin metre kare arazi                             44 bin metre kare arazi
Açık ihaleye 3 firma katılıyor                      Kaç kişi katıldığı bilinmiyor
Burdur’dan katılan bir firma                       Konya’dan katılan bir firma 
tarafından yapılacak                                  tarafından yapılacak

5 BİN KİŞİLİK DEĞİL BİN KİŞİLİK AÇIKÇA YURT YAZIYOR
MAKÜ’de ki yetkilerden aldığı bilgilere göre yapılan ihale 5 bin kişilik bir yurt için değil bin kişilik öğrenci yurdu için yapılıyor. SDÜ’de yapılan ihalede ise araziye yapılacak olan yatırım belirtilmiyor. MAKÜ’de yapılan ihalede 18 bin metrekare alan üzerine bin kişilik öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere bina yapılacağı ve bina inşaat süresi dahil 19,5 yıl sonra alanın ve binanın üniversiteye devredileceği ihale şartnamesinde açıkça belirtiliyor. SDÜ ise 35 yıllığına tarla olarak belirtilen Fen Edebiyat Fakültesi önünden başlayarak Doğu kampusü girişine kadar olan 44 bin 431 metrekarelik bir alanı ne yapılacağı belirtilmeden ihaleye çıkarıyor.

SDÜ 35 MAKÜ 19 YILLIĞINA
Burdur MAKÜ’de yapılan ihaleye 25 yıllığına denilerek ihaleye çıkılıyor. İnternet sitesi ve gazete ilanın yanında bazı firmalara çağrı yapılarak ihaleye çok sayıda firmanın katılması sağlanıyor. Firmalar arası rekabet nedeniyle ihale inşaat süresi dahil 19,5 yıllığına Burdurlu bir firmada kalıyor. MAKÜ’de yapılan ihalenin şartnamesinde açıkça 18 bin metrekare alan üzerine en az 16 bin metrekare kapalı alanı bulunan bin kişilik öğrenci yurdu yapımı için diye yazılıyor.

SDÜ’de yapılan irtifak hakkı ihalesi ise içerik olarak herhangi bir bilgi barındırmıyor. 35 yılığına verilen 44 bin 413 metrekare arazinin ihalesine kaç firmanın katıldığı ve ne kadar fiyat kırıldığı da bilinmiyor. Yani MAKÜ’de yapılan ihale ile SDÜ’de yapılan ihale hem içerik hemde şekil anlamında birbirinden çok farklı…

PROJEDE AVM, OTEL VE BENZİNLİK VAR MI?
Edinilen bilgilere göre SDÜ’ye yapılacak yaşam merkezi içinde Rektör Hasan İbicioğlu’nun söylediği yurt dışında yatırımlarda bulunuyor. Projesinin çizildiği söylenen yaşam merkezi bünyesinde 2 bin kişilik öğrenci apartının yanı sıra 56 dükkan bulunan bir AVM, otel ve akaryakıt istasyonu da bulunduğu iddia ediliyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yerel televizyon kanalında katıldığı programda irtifak hakkı ihalesi yapılan 44 bin metrekarelik alana öğrenci urdu yapılacağını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum