İşte Özdemir'in Yeni Otogar İçin Açtığı İptal Davasının Gerekçesi

İşte Özdemir'in Yeni Otogar İçin Açtığı İptal Davasının Gerekçesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2016 12:51
İşte Özdemir'in Yeni Otogar İçin Açtığı İptal Davasının Gerekçesi

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, düzenlediği basın toplantısı ile Belediyenin Çünür Mahallesi'nde yapacağı yeni otogar için Isparta İdari Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açtığını duyurdu.

Yeni otogarın yerinin yanlış olduğunu savunan Özdemir, şu açıklamayı yaptı: Pek çoğunuzun malumu olduğu üzere, Belediye Başkanlığınca yapılacak olan yeni otogar tarafımdan tartışmaya açılmıştır. Belediye Başkanlığı, tarafımca ileriye sürülen itirazlara konunun ciddiyeti ile mütenasip cevaplar vermemiştir. Bunun yerine konunun önemi gözlerden saklanarak, şahsımın bu konulardaki uzmanlığı tartışma konusu yapılarak demagojik bir dil kullanılmıştır.

Onbeş yıldır Isparta siyaseti ile uğraşıyorum. Elimden geldiğince Isparta için projeler üretiyor ve bunları her ortamda kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorum. Yaklaşık on yıldır da yeni otogar inşası konusunda konunun uzmanları ile belki de yüzlerce defa görüştüm ve fikir alış verişinde bulundum.Öncelikle kesin bir dille şunu belirtmeliyim ki, Belediyenin yeni otogar alanı için seçtiği yer son derece yanlıştır ve Isparta’nın geleceğine saplanmış bir hançerdir.Belediye başkam bu alanın 30-40 yıl önce belirlendiğini söylüyor.Sizlere soruyorum 30-40 yıl önceki Isparta’da mı yaşıyoruz ?,30-40 yılda Isparta hiç mi değişmedi, gelişmedi?Sanki 30-40 yıl öncesinin şartlan bugün de geçerliymiş, aynıymış gibi hareket ediliyor. Isparta 30-40 yıl önceki Isparta olsa idi belki bu yer tercihi doğru olabilirdi. Ama bugünün şartlarında kesinlikle yanlıştır. Yapıldığı takdirde hepimizce görülecektir ki, Çünür mevkiine yapılacak otogar çok kısa bir zamanda kentimizin zaten yoğun olan bu bölgesini iyice yoğunlaştıracak ve içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.Bu münasebetle Belediye başkanlığı tarafından Çünür mevkiine yapılacak yeni otogar inşasına karşı Isparta İdare Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açmış bulunmaktayım. Dava dilekçemde itiraz gerekçelerimi ayrıntıları ile yazdım. Söz konusu itirazlarım kısaca şunlardır,

1.            Isparta Belediyesinin yeni ve bugünün şartlarına uygun bir hazırlık ve planlama aşamasından sonra yeni terminal alanı belirlemesi gerekirken, 30-40 sene önce terminal alanı olarak belirlenmiş bir bölgeye, sanki o zamanın şartlan aynıyla devam ediyormuş gibi terminal yapması yanlıştır.

2.            Terminalin yapılmak istendiği Çünür bölgesi, çok yoğun bir bölgedir. Aynı bölgeye bir de terminal yapıldığı takdirde en fazla 5 yıl sonra yoğunluk daha da artacak, bölge tamamen kendi içerisinde boğulup kalacaktır.

3.            Yeni terminalin yapılacağı Çünür Bölgesi, Tarım alanı olduğu gibi, çevresinde oldukça yüksek katlı binaların yer aldığı, her geçen gün belki de emsallerinin çoğalabileceği konut alanıdır. Bu sebeple terminal inşasına uygun değildir.

4.            Isparta Belediyesinin uygulayacağı terminal yerinin, ne yeni açılacak çevre yoluna ne de mevcut olan raylı sisteme entegresi mümkün değildir. Çevre Düzeni Planında öngörülen yeni çevre yolu ulaşım ağına tamamen aykırı ve ters yöndedir.

5.            Isparta Belediyesinin belirlediği terminal alanı özellikle ilçe terminal alanlarını içermemektedir. Zaten Belediye yetkililerinin şu an için kent merkezi içerisinde kalan, köy ve ilçe otobüs terminalini yeni terminale şimdilik taşımayacağız demeleri de yeni terminal alanındaki yoğunluğun artışı korkusundan kaynaklanmaktadır.

6.            Isparta’nın 1/25.000’lik Çevre Düzeni Planı onaylanmamıştır. Belki de onaylanmayacaktır. Çevre Düzeni Planlaması açıklanmamış bir alana otobüs terminali ihalesi yapmak usule aykırı ve son derece hatalı bir idari işlemdir.

7.            Belediye tarafından terminal ile ilgili projede gerçek somut ihtiyaçlar belirlenmeden, çiçekler, böcekler ve ucube kule vb. binalarla vatandaşın gözü boyanmakta, adeta vatandaşımızın aklıyla alay edilmektedir.

8.            Belediye tarafından yeni terminalin yapılacağı Çünür Bölgesi, yeni çevre yoluna tamamen ters bir alanda olduğu için, gereksiz yere şehirlerarası otobüslerin kent içi trafiğine girerek ciddi bir ağır vasıta yoğunluğu oluşturmasına sebebiyet verecektir.

9.            Belediye tarafından vadeli imalata dayalı, imalat artışım öngören, yıllara sâri ihale modeli uygulanacağından ciddi bir Kamu zararı meydana gelecektir. Oysa ki aynı terminal P.P.P modeli ile hiçbir ücret ödemeden yapılabilecektir. Mevcut yapılmakta olan Bölge Hastanesi bu tip proje ile gerçekleştirilmektedir. Kısaca; Yap işlet Devret modeli öngörülmelidir.

10.          Kentin bugününü ve geleceğini ilgilendiren büyük projelerde halkın, ilgili kurumların ve STK’ların katılımının sağlanması gerekirken, Belediye tarafından bu süreçlerin tamamı göz ardı edilmiştir.

11.          İtirazım Çünür bölgesine otobüs terminali yapılmasına karşıdır. Diğer rekreasyon alanlarının yapılmasına herhangi bir itirazım yoktur. Çünkü bu bölgede gerçek ihtiyaç yeni bir yaşam alanıdır. Asla otobüs terminali değil.Umarım bu iptal davası, Isparta’mızın bugünü ve yarını adına her yönüyle yanlış olan belediyenin bu girişimini durdurur. Isparta’mızın bugünü ve geleceği adına çok mühim olan yeni otogar inşasının da gerektiği gibi ve gereken ciddiyette kamuoyu tarafından tartışılarak akl-ı selime uygun bir şekilde ve isabetli bir yere inşasına vesile olur. Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum