İşte Sarıkaya'nın Savunması "Bunlar, Kuzu Postuna Bürünmüş Kurt"

İşte Sarıkaya'nın Savunması "Bunlar, Kuzu Postuna Bürünmüş Kurt"

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2016 12:02
İşte Sarıkaya'nın Savunması "Bunlar, Kuzu Postuna Bürünmüş Kurt"

Isparta FETÖ davasının dün yapılan duruşmasında işadamları Adem Demiralay, Salih Sarıkaya ve Alper Bayhan’da savunma yaptı. İşadamları haklarında yapılan suçlamaları red ederken işadamı Salih Sarıkaya "Allah dedikleri için toplantılara katıldım. Bunlar, kuzu postuna bürünmüş kurt" dedi. Alper Bayhan ise iki yıl MHP il başkanlığı yaptığını belirterek devletçi bir gelenekten geldiğini söyledi.

DERNEĞİ KÜLTÜREL FAALİYET İÇİN KURMUŞLAR
İki hafta sürmesi planlanan duruşmaların üçüncü gününde örgütün Isparta'daki üst mütevelli heyeti üyeliği ile suçlanan tutuklu sanık iş adamı Adem Demiralay, FETÖ yöneticiliği suçlamasını kabul etmedi, üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getiren Türk vatandaşı olduğunu söyledi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyen Demiralay, diğer terör örgütlerinin saldırılarını da kınadığını aktardı.
İddianamedeki diğer sanıklarla geçen telefon görüşmelerinin hayatın olağan akışına ters olmadığını savunan Demiralay, örgüt üst mütevelli heyeti üyesi olduğu iddia edilen Bedri Ayhan'ı yönetici olduğu şirketin ortağı olduğu için tanıdığını öne sürdü.
FETÖ'nün herhangi bir toplantısına katılmadığını iddia eden Demiralay, kurdukları Isparta Yükseköğrenim Sosyal Kalkındırma, Eğitim ve Kültür Derneğinin, SDÜ Rektörlük seçimlerinde etkin olmak için değil üniversitedeki kültürel faaliyetleri desteklemek için kurduklarını ileri sürdü.
SOMALİLİ MÜSLÜMANLAR ZOR DURUMDA DENİLEREK PARA İSTENDİ
İş adamı tutuklu sanık Salih Sarıkaya ise kendisinin vatanına hizmet eden birisi olduğunu, böyle bir alçaklığa ortak olmaktansa ölmeyi tercih edeceğini aktardı. Örgütün gerçek amacını bilmeden, örgütün toplantılarına katıldığını kabul eden Sarıkaya, "Allah dedikleri için toplantılara katıldım. 17/25 Aralık'tan sonra bunların ne olduğu anladım. Bunlar, kuzu postuna bürünmüş kurt" dedi.
Katıldığı toplantılarda genellikle fakir öğrencilere yardım için para istendiğini belirten Sarıkaya, kendisinin hayır işlemek için bu parayı verdiğini aktardı. Sonradan örgütün Isparta İmamı olduğunu öğrendiğin Osman Demirhan'ın genellikle sohbetleri yaptığını ifade eden Sarıkaya, Demirhan'ın bir defasında "Somalili Müslümanlar çok zor durumda' diyerek kendilerinden yardım istediklerini kendisinin de 5 bin lira verdiğini, ancak istemesine rağmen karşılığında bir makbuz verilmediğini anlattı.
MALİYE TARAFINDAN DENETLENMİŞ
Söz konusu toplantılara eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ile eski Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın da katıldığını ifade eden Sarıkaya, toplantılarda kendisinin ve bulacağı birkaç arkadaşının Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olmasının istendiğini, kendisinin ve bulduğu bir kaç kişinin de söz konusu yayın organlarına abone olduğunu aktardı. Sarıkaya, ancak daha sonra bu abonelikleri iptal ettiğini aktardı.
Örgütün seçimlerde CHP ve HDP'yi destekleme kararı aldıklarını duyduklarını, bunu iş adamı Özcan Pınarcı'ya sorduğunu ve tatmin edici bir cevap alamadığını dile getiren Sarıkaya, o andan itibaren Pınarcı'ya "Beni toplantılara artık çağırmayın" dediğini söyledi.
Örgütle ilişkisini kesmesinin ardından şirketinin Maliye tarafından üst üste denetim geçirdiğini iddia eden Sarıkaya, 17/25 Aralık'tan sonra bu yapıya her yerde karşı çıktığını öne sürdü.
‘DEVLETÇİ BİR GELENEKTEN GELİYORUM’
İş adamı tutuklu sanık Alper Bayhan da FETÖ yöneticiliği suçlamalarını reddettiğini, davadaki sanıkların bazılarını Isparta Valisi Memduh Oğuz ve milletvekillerinin de katıldığı "Ortak Akıl" toplantılarından tanığını iddia etti. Kendisinin MHP'li olduğunu ve partinin iki yıl il başkanlığı görevini yaptığı dile getiren Bayhan, devletçi bir gelenekten geldiğini, örgütteki yöneticilik suçlamalarının soyut iddialar olduğunu öne sürdü. Bayhan, örgütün hiç bir toplantısına katılmadığını ve para vermediğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum