İşte Trabzonspor'un Cezası

PFDK, Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle Trabzonspor'a 6 maç, Beşiktaş ve Bursaspor'a ise kötü tezahürat nedeniyle 1 maç ceza verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 12:02
İşte Trabzonspor'un Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle Bordo-Mavili takıma 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Öte yandan Beşiktaş ve Bursaspor, kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada taraftarlar, Emenike'nin 23. dakikada attığı gol sonrasında çılgına dönmüştü. Sahaya yabancı madde yağdıran Bordo-Mavililer, ilk yarı bitene kadar sık sık oyunun durmasına sebep olmuştu. Hakem Bülent Yıldırım ise 45+9. dakikada soyunma odasına gitmiş ve maçı tatil etmişti.

PFDK'NIN AÇIKLAMASI
Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:" Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 13.03.2014 tarih ve 68 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT NEDENİYLE 1 MAÇ CEZA
1- Trabzonspor A.Ş.'nin, 10.03.2014 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş. -Fenerbahçe A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 80.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,OLAYLAR NEDENİYLE 5 MAÇ CEZAAynı müsabakada Trabzonspor A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, BEŞİKTAŞ'A 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

2- BEŞİKTAŞ A.Ş.'in, 09.03.2014 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 80.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,BURSASPOR'A 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

3- BURSASPOR Kulübünün, 08.03.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR - KARDEMİR KARABÜKSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 5. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 150.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor