‘İstikbal Sizin Olacak’

TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından 44.sü düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” bu yıl ilk kez Isparta’da açıldı. Proje sergisine 89 proje katıldı. Isparta 34 proje ile sergiye ev sahipliği

Yayınlanma:
‘İstikbal Sizin Olacak’

TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından 44.sü düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” bu yıl ilk kez Isparta’da açıldı. Proje sergisine 89 proje katıldı. Isparta 34 proje ile sergiye ev sahipliği yapıyor.

TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından 44.sü düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” bu yıl ilk kez Isparta’da açıldı.

Barida Otel’de gerçekleştirilen serginin açılışına katılan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aslan, Milli Eğitim Çalışanları ve öğrenciler, sergiyi dolaşarak projeler hakkında bilgi aldı.

Vali Memduh Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler, istikbal sizin olacaktır” sözünü hatırlatarak, bu anlamda gençlerin ortaya çıkardıkları ve sergiledikleri projenin ülkenin geleceği anlamında kendilerine cesaret verdiklerini anlattı.
Vali Oğuz, gençlerin hevesli, arzulu ve bildiklerini anlatma gayreti içinde olduklarını, bu durumun da kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise Isparta, Antalya, Denizli, Konya ve Burdur illerini kapsayan bölge sergisinde, bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında geliştirilen 89 projenin yer aldığını belirtti.

Isparta'dan 34, Antalya'dan 20, Denizli'den 17, Konya'dan 12 ve Burdur'dan 6 projenin katıldığı sergi, 28 Mart'a kadar açık kalacak Isparta bölgesinde ve diğer 11 bölgede finalist olarak belirlenen projeler, final yarışması için Ankara'ya davet edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.