İtalyanlar 'Güneş Park' İçin Arazi Talep Etti

Geçtiğimiz yıl Antalya, Burdur ve Isparta'da incelemelerde bulunan ve yatırım kararı alan İtalya ENGYNET firması, kuracağı güneş park için arazi talebinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2011 12:17
İtalyanlar 'Güneş Park'  İçin Arazi Talep Etti

 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uzmanları ile Antalya'da bir araya gelen firma temsilcisi Antonella Marchini, bölgede yenilenebilir enerji yatırımı yapmak istediklerini söyledi. Değişik ülkelerde büyük enerji yatırımlarını finanse ettiklerini belirten Marchini, Batı Akdeniz bölgesinde kurmayı planladıkları 'güneş park' için BAKA'dan destek istedi. Marchini, "Yenilenebilir enerji kaynakları önümüzdeki yıllarda çok önem arz edecek. Güneş enerjisinden elektrik üreterek kaynakları daha etkin kullanabiliriz. Akdeniz bölgesi, güneş enerjisi açısından büyük potansiyel taşıyor. Bu nedenle bölgede 'güneş park' kurmak istiyoruz. " dedi.

BAKA olarak bu konuda teknik çalışmaların sürdüğünü ve sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirten uzmanlar ise Batı Akdeniz'de güneş enerjisi potansiyelini içeren kalkınma ajansının hazırladığı 'Güneş Enerjisi Sektör Raporunu' firma yetkilisine verdi. BAKA'nın Antalya ve Burdur Yatırım Destek Ofisleri'nde görevli uzmanlar, bölgede güneş enerjisi yatırımına uygun özel ya da kamu arazilerini belirleyerek firmaya sunacaklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.