ITKM İnşaatı Yeniden Başlıyor

Ticaret ve Kültür Merkezi’nin yüklenici firması Kadıahmetoğullarının finans sorunu nedeniyle bir türlü bitiremediği inşaatla ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2012 09:29
ITKM İnşaatı Yeniden Başlıyor

Ticaret ve Kültür Merkezi’nin yüklenici firması Kadıahmetoğullarının finans sorunu nedeniyle bir türlü bitiremediği inşaatla ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı.Finans sorununu çözen firma inşaata yeniden başlayacağını bildirdi.

Önceki gün yaşanan sıcak gelişmeyi dün Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yenilenen Gelir Müdürlüğünün tanıtım töreninde basın mensuplarına değerlendirdi.

BÜROKRATİK ENGELLERE TAKILDIK
İnşaatın bugüne kadar bitirilememesini bürokratik engellere bağlayan Günaydın, "Ancak buna rağmen 2 defa tadilat yaptık trafo ve ipotek sorunlarını çözdük" diye konuştu.

Günaydın sözlerine şöyle devam etti: "Bilindiği gibi inşaatı süren ve bir türlü tamamlanamadığı için kamuoyunda da yılan hikayesine döndü diye tabir edilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’miz var. Daha önce de söylediğim gibi ben burası için sarf ettiğim eforu hiçbir yer için sarf etmedim. Ama bir türlü bitiremedik. ITKM’deki son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.  Biz göreve geldiğimizde ülkede ekonomik kriz yaşanıyordu ve yüklenici firma da yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle çalışmalarda bir takım aksaklıklar yaşandı. Diğer taraftan ise olayın hukuki ve siyasi boyutu yönünde de bir çok engellerle karşılaştık. Örneğin, inşaatı belli bir seviyeye gelmesine rağmen ve daha kazma vurulmadan çözümlenmesi gereken bir konu hala duruyordu. Yani, inşaat alanında Vakıf arazisi vardı. Yine trafolarla ilgili bir takım sorunlar çıktı karşımıza. Oysa bunlar şimdiye kadar çoktan yapılması gereken konular olması lazımdı. Bu gibi hukuki sorunlarla uğraştık ama Allaha şükürler olsun ki, tüm bu sorunları, ipotekleri tek tek çözerek bugünlere geldik. Öte yandan, mevcut proje üzerinde iki defa yeni tadilatlar yapmak zorunda kaldık" dedi.

İNŞAATIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL FİNANS SORUNUYDU
İnşaatın önündeki en büyük problemin finans sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Günaydın, "Ben her zaman müteahhidin önünü açmama rağmen bu konuyla ilgili şikayetler oldu. Ancak İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi" şeklinde konuştu.

Günaydın konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Tüm bunlara rağmen projeyi sanki biz geciktiriyoruz veya biz engelliyoruz gibi kamuoyunda intiba oluştu. Bunlar son derece yanlış olaylardı. Biz mevcut yüklenici firmaya da projenin bir an önce tamamlanması konusunda gereken her türlü desteği verdik. Bu inşaatın önündeki en büyük engel finans sorunuydu. Ve bu sorun çözüldü" dedi.

İNŞAAT HAZİRAN AYINA BİTECEK
Finansman sorununu çözen firmanın kısa süre içerisinde inşaata başlayacağını dile getiren Günaydın, "Önceki gün firmanın yönetim kurulu üyesinin de açıkladığı gibi firma finansman sorununu aştı ve bugün-yarın çalışmalara başlayacak. Aslında daha önceden başlayacaktı ancak kışın getirdiği kötü hava şartları nedeniyle bir türlü başlayamadı. Bilindiği gibi, ITKM için yaklaşık 8 ay önce bir tören yapıp kurban kesmiş ve bitecek demiştik ama olmadı. Ne zaman tarih versem bu iş olmuyor. Onun için tarih vermiyorum. Şirket yönetim kurulu üyesinin söylediği gibi inşaat muhtemelen bu yıl ortasında yani Haziran ayı sonunda bitirilmiş olacak. Bitmezse yine hukuki süreci başlatırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.