ITKM Ispartalıların Olacak

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ITKM’nin tamamlansa bile Isparta esnafına yar edilmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2014 17:09
ITKM Ispartalıların Olacak

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ITKM’nin tamamlansa bile Isparta esnafına yar edilmeyeceğini belirterek; “Buradaki 400 dükkan büyük şirketlere verilecek. Ama biz göreve geldiğimizde orası Ispartalıların ve Isparta esnafının olacak” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, önceki gün Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Isparta Kahveciler, Otelciler ve Meşrubatçılar Odası’nın olağan genel kurul toplantısına katılarak kongrede bir konuşma yaptı.

ÇAKAN; “BELEDİYE, TİCARİ HAYATIN
GELİŞMESİNE YARDIMCI OLMALIDIR”
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bilindiği gibi dünyada her şey gelişmekte ve yeni yeni buluşlar ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda esnaflarımız da kendini geliştirmek ve ilerlemek durumundadır. Tabi bu çalışmalar sürürken esnafların gelişmesini sağlamak için de Belediye’ye düşen bir takım görevler bulunmaktadır.

“BAŞKA ŞEHİRLERDE ÖRNEK GÖSTERİLMELİYİZ”
Zira, nasıl esnaflar veya şirketler kendi aralarında rekabet içinde iseler, Şehirler ve bu şehirlerin Belediyeleri de kendi aralarında rekabet halindedirler. Örneğin; Eskişehir’e gittiniz mi? Bir görün Eskişehir’i deniliyor. Kayseri’ye gittiniz mi? Bir görün Kayseri’yi deniliyor. Bu örnekler Konya, İzmir gibi çoğaltılabilir. İşte bunları başka illerde dedirten o ilin belediyesinin yaptığı hizmetlerdir. Isparta olarak bizim de bu duruma gelmemiz ve başka illerde örnek gösterilen bir şehir olmamız lazımdır.

“ŞEHİRDE TİCARİ HAYAT BİTME NOKTASINDA,
ITKM HALÂ HİZMETE AÇILAMAMIŞ”
Belediyeler hizmet ve yatırımlarının yanı sıra; Şehre yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da güven vermek durumundadırlar. Oysa bu noktada şehrimize baktığımızda hayatın durma noktasına geldiğini, şehirde ticaretin kalbinin durma noktasına geldiğini görüyoruz. Bunun en bariz örneği ise 20 yıldır bitirilemeyen ve dolayısıyla hizmete sokulamayan eski adıyla Çarşamba Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM)’dir.

“ITKM’YE BÜYÜK FİRMALAR
YERLEŞECEKSE DURUM KÖTÜ”
Sorun sadece burasının bitirilememesi olayı ile kalmıyor. Burasının işletmecilerine bakıldığı zaman büyük şirketler ve firmalar, büyük AVM’ler ve yine il dışından büyük ticari faaliyeti olanların isimleri geçiyor. Neticede burası hizmete açılsa bile, Isparta’nın o yıllarca emek veren küçük esnafı burada ticari hizmetini sürdüremeyecek.

“BÜYÜK FİRMALARLA TİCARİ REKABET ÇOK ZOR”
Isparta esnafının bu büyük şirketlerle baş etmesi, onlarla ticari rekabete girmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, Isparta esnafı yine perişan ve yine bitik bir şekilde kalacak. Bu da ilimiz esnafının her geçen gün daha da kötüye gitmesi anlamına gelmektedir.

“BİZ GÖREVE GELİRSEK 1TKM ISPARTA ESNAFININ OLACAK”
Ben buradan esnaflarımıza açık çek veriyorum. Eğer, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bizi tercih ederler ve biz göreve gelirsek Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Isparta esnafının olacaktır. Buradaki işyerleri gerekirse dükkanların satıldığı müteahhitten geri alınarak esnafımıza kazandırılacaktır. Isparta’mızın en az 400 esnafı burada konuşlanarak ticari faaliyetini sürdürecektir” dedi.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ESNAFI KORUMAK OLACAK”
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, kendilerinin yani milli görüş belediyeciliğinin göreve gelmesi halinde birinci önceliklerinin esnafı korumak olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.