ITKM’de ‘Cumhur İttifakı’ Umudu

ITKM’de ‘Cumhur İttifakı’ Umudu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2018 09:32
ITKM’de ‘Cumhur İttifakı’ Umudu

ITKM’nin çevresindeki esnaflar, yıllardır MHP’li Belediye ile Ak Parti iktidarı arasında ‘kayıkçı kavgası’ nedeniyle bir türlü tamamlanamayan ve Isparta’nın kanayan yarası haline gelen ITKM için umutlu. Esnaflar, Ak Parti ile MHP arasında oluşan ‘Cumhur İttifakı’nın ITKM inşaatını da bitireceğine inanıyor.

Şehir merkezinde yapımı yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatının bitirilmesi için yeni bir umut doğdu.
Temeli 1997 yılında atılan ve aradan geçen 21 yılda bitirilemeyen ve ‘Isparta’nın Kanayan Yarası’ haline gelen Ticaret Kültür Merkezi İnşaatı için son umut Ak Parti ile MHP arasında oluşturulan ‘Cumhur İttifakı’ ITKM’nin çevresindeki esnaflar şimdi de umutlarını Cumhur İttifakına bağlamış durumda.

4 BELEDİYE BAŞKANI GEÇTİ
İNŞAAT HALA BİTMEDİ…
Şehrin tam ortasında 51 bin metre karelik alanda konuşlanan, yıllardır bitmeyen ve çürümeye yüz tutmuş binalardan oluşan ITKM inşaatı bu zamana kadar 4 ayrı belediye başkanlığı döneminin ardından beşinci dönemi de görmeye devam ediyor.

“ARTIK SİFTAH YAPMADAN
DÜKKAN KAPATMAK İSTEMİYORUZ”
ITKM’nin çevresinde ticari faaliyetlerini sürdürmeye çalışan esnaflar, Isparta'nın kanayan yarası haline dönen, şehrin tam ortasında yetkili kimsenin çözüme dönük bir şey yapmadığı inşaat için Ak Parti ile MHP’nin etkili bir şekilde el ele vermesini istedi. ITKM’nin içerisinde barınan 600 tane irili ufaklı esnafı yok ettiğini, sonra cami ve ibadet hanelerin kapandığını, kasaplar çarşısı ve balık pazarlarının yok olduğunu, hal ve köy garajını kapsayan bu alan tamamen yıkıldığını ifade eden esnaflar; “Bizler, yıllardır inşaatı süren ITKM’nin çevresinde ticari hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak, bu inşaatın bir türlü bitmemesi ve hizmete açılamaması bizleri de son derece olumsuz etkiliyor. Artık, günde 2 – 3 satışla hatta, siftah yapmadan dükkan kapatmak istemiyoruz. Buranın ve dolayısıyla bizim de işlerimizin açılmasını istiyoruz.

“ITKM İNŞAATINDA
HİÇBİR GELİŞME YOK”
Burada eskiden yüzlerce esnafımız vardı. Hareketlilik çok iyi durumdaydı. Ancak, buradaki inşaatın başlamasıyla işyerleri birer birer kapanmaya başladı ve caddeler boş dükkanlar ile doldu. Şehrin verimsiz bir yeri haline geldi. İnşaatı yapan firma ile Belediye arasında defalarca zeyilnameler yapılmasına rağmen inşaat bitirilemedi. Bu da yetmiyormuş gibi, yüklenici firma FETÖ’cü çıkınca sahibi yurt dışına kaçtı ve ITKM’ye devlet el koydu. Ancak, buna rağmen aradan geçen bir yılda inşaatta hiçbir gelişme yok.

“İKİ PARTİ ARASINDAKİ CUMHUR
İTTİFAKI ITKMİÇİN DE YAPILSIN”
ITKM’nin bitirilmesi konusunda sürekli Belediye ile Ak Parti iktidarı topu birbirlerine atıyorlar ve sürekli birbirlerini suçluyorlar. Arada olan bizlere oluyor. Burası açılamadığı için bizler ticari anlamda büyük zararlar görüyoruz. Artık, bu çekişmeye bir son verilmesini istiyoruz. Bilindiği gibi, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Ak Parti ile MHP anlaşarak ‘Cumhur İttifakı’ kurdu. Bu bizim için çok önem arzeden bir umut oldu. Çünkü, iktidar partisi Ak Parti, yerelde Belediye ise MHP’li bir Başkan tarafından yönetiliyor. Cumhur İttifakı Ak Parti ile MHP arasında yapıldığına göre, geçmiş yıllardaki topu birbirine atma olayı olmadan yerelde Ak Parti ile MHP el ele vererek ITKM sorununu çözebilir. Onun içindir ki, ITKM’nin çevresindeki biz esnaflar 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için ittifak kuran iki partinin ITKM için de bir yerel ittifak kurmasını istiyoruz” dediler.

BUNUN VEBALİ KİMİN?
21 yıldır Isparta'nın tam da ortasından bulunan ve kanayan yarası haline gelen ITKM inşaatının Temeli 1998 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı (1994-1999) tarafından ulusal proje yarışması ile atılmış ve yapımına başlanmıştı.

Yerel seçimin galibiyetle kapatan yeni başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın (1999 - 2004) birinci döneminde mevcut yapılanlar yıkılmış, yeni projesi çizilmiş ve temeli atılmıştı.

Günaydın'ın ilk 5 yıllık görev süresinde inşaat çeşitli sebeplerden bitirilememişti.


2004 yerel seçimlerinde başkanlığı kazanan Hasan Balaman (2004- 2009) 5 yıllık görev süresince inşaatın ilerlemesine sebep olmuş ancak oda görev süresi boyunca ITKM inşaatını bitirip açamamıştı. Ardından Yusuf Ziya Günaydın’ın (2009 - 2014) ikinci dönemi gelmiş ama müteahhit ile çeşitli pazarlıklar yapılmış yeni zeyilnameler oluşturulmuş belediye ile yüklenici firma arasında ki sorunlar çözülmeye çalışılmıştı. Ancak belediye başkanı Günaydın’ın ikinci 5 yıllık döneminde de inşaat tamamlanamamıştı. Ve 3. Yusuf Ziya Günaydın dönemi (2014- 2019) de bitmek üzere. Yerel seçimlere sadece bir yıl kaldı. Ancak, ITKM inşaatının bitirilmesine dönük bir çalışma yok.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum