ITKM'de Engel Günaydın mı?

Eski Başkan Hasan Balaman, belediye yetkilileri tarafından ITKM 5 Ekim’de açılacak” sözlerine ilişkin yaptığı bazı açıklamalarında, başkan Günaydın’ın ITKM ile ilgili olarak müteahhide rant elde ettirdiğini öne sürerek, ITKM’nin önünü tıkamakla suçlayarak

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2011 15:21
ITKM'de Engel Günaydın mı?

Eski Başkan Hasan Balaman, belediye yetkilileri tarafından ITKM 5 Ekim’de açılacak” sözlerine ilişkin yaptığı bazı açıklamalarında, başkan Günaydın’ın ITKM ile ilgili olarak müteahhide rant elde ettirdiğini öne sürerek, ITKM’nin önünü tıkamakla suçlayarak, bir özeleştiri de de bulundu.

Uzun süredir ortaklıkta görünmeyen eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Belediyesi tarafından yapılan icraatları eleştirerek, Isparta Ticaret Kültür Merkezi’nin önünü Günaydın’ın tıkadığını söylüyor.  Günaydın’ın ITKM’yi bir sorun yumağı haline getirdiğini söyleyen Balaman şöyle başkanlığı döneminde yapmak isteyip de yapamadığınız oldu mu? Sorusuna da ilginç bir yanıt verdi.

ITKM’NİN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUM
Isparta adına yapılması gereken her türlü hizmeti yaptığına inandığını, ancak kendilerinin de bazı hatalarının olabileceğinin altını çizen Hasan Balaman, “biz bu şehre halkımızın bize gösterdiği teveccühle en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Nitekim de bu hizmetlerin ön güzelini Isparta halkına sunduk. Ancak bugüne kadar keşke şunu daz yapsaydım dediğim bir şey oldu mu? Sorusuna gelince, öyle bir şey düşünmedim. Ama bizlerde insanız. Her insan gibi bizimde bir takım hatalarımız olmuştur. Ama Isparta Ticaret Kültür Merkezi’nin akıbetinin de Çarşamba Pazarı gibi olabileceğini idrak etseydim, orayı Isparta’ya yakışır devasa bir kent merkezi haline getirirdim. Çünkü ITKM’nin halini böyle gördükçe ve halen bir gelişme olmadıkça çok üzülüyorum.”dedi.

SORUN YUMAĞI HALİNE GETİRDİ
“belediye başkanı ve ona bağlı başkan yardımcılarının 5 Ekim 2011 tarihinde bir haberi yayımlandı. Bu haberde Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin  5 Ekim tarihinde biteceğini söylemişlerdi. Beyler bugün Kasım’ın 21’i ve daha ortada biten hiç bir şey yok. Bugün bizim tarafımızdan yapılıp Isparta’ya kazandırılmak istenen bir eserin bu duruma düşmesinden dolayı çok üzülüyorum. 1999 yılında Çarşamba pazırının önünü tıkayan Yusuf Ziya Günaydın, aynı oyununu bugün ITKM’de oynamış ve Ticaret Kültür Merkezi’ni bir sorun yumağı haline getirmiştir. ”dedi.

HANİ TRAFOLAR ENGELDİ?
Günaydın ITKM ile ilgili bugüne kadar bir çok açıklamada bulundu. İnşaat alanı içinde kalan trafoların binaların yapımına engel olduğunu söyleyerek uzun zaman vatandaşları oyaladı. Ancak sonunda trafolarda kalktı. Fakat burada başka bir şey var. Demek ki ITKM’nin yapımına trafolar deği, Günaydın engel oluyormuş. Be kardeşim trafoları da kaldırdın, neden hala bitiremedin?”

MÜTEAHHİDE SAĞLANAN RANTLAR VAR

Eski Başkan Balaman, ayrıca ITKM’de yapılan 3.cü zeyilname ile ilgili de bazı açıklamalarda bulunarak, Başkan Günaydın’ın aldığını söylediği 43 dükkan ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. “Günaydın, televizyonlara gazetelere çıktı, Isparta belediyesine 43 dükkan daha kazandırdığını söyledi. Ancak burada söylemediği bir şey vardı. Bizler alınan bu 43 dükkanın ne gerekçe ile alındığını belediyeden aldığımız evraklardan öğrendik. Bu alınan 43 dükkan ne caddeye bakan kısımda, neden başka bi şey. Burada yapılan tek şey, müteahhide rant sağlamak için yapılan uygulamaların olduğunu gördük.”dedi.

GÖZ BOYAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL
Günaydın, ortaya çıkıp, yol çizgilerini yaptığını bunun için makine alacaklarını söylüyor. Yapılan bu iş yol boyamak değil, göz boyamaktır. Sen bir belediye başkanıysan, kaldırım yapmak, çöp toplamak, asfalt yapıp boyamak bunlar senin asli görevlerin arasında yer almalı. Sen başka neler yapıyorsun onları söyle.”

ARAÇLARI NEYLE ALIYORSUN?
Eski Başkan Balaman, ayrıca Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi kullandığının altını çizerek, alınan araçların nasıl alındığı ile ilgili de önümzüdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi. “son günlerde belediyeye sürekli araçların alındığını görüyoruz. Ancak bu araçları neyle hangi parayla aldıklarını Isparta halkına söylemiyorlar. İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi kullanılarak alınan araçlardır. Bu araçların da hangi yollardan alındığının sebeplerini önümüzdeki günlerde açıklayacağım.”dedi.

Haber MURAT KARADAŞLI

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum