Itkm’nin Son Aşamasına Gelindi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl, Merkez İlçe, Kadın Kolları ile Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatında inceleme gezisi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2012 11:22
Itkm’nin Son Aşamasına Gelindi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve heyete ITKM’nin yüklenici firması Kadıahmetoğulları Şirketleri’nin Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünal’da eşlik etti.

ITKM’nin tüm inşaat alanını gezen, inşaatta son gelinen noktayı takip eden heyet, inşaatın tamamlanmak üzere olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdiler. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, heyete binanın ‘yılan hikayesi’ olarak tabir edildiğini ancak inşaatın son merhaleye geldiğini söyledi. Başkan Günaydın, Kadıahmetoğulları Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünal’ın inşaatı canı gönülden bitirme çabası içerisinde olduğunu belirtti. Bu günlere kolay gelinmediğini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Uzun ince bir yolda yürür gibi, 3 yıldan buyana bu yolda yürüyoruz” dedi. Isparta menfaatleri doğrultusunda bu inşaatın bitmesini herkesin arzuladığını dile getiren Başkan Günaydın, “Artık bu finali tamamlamaya geldik. İnşaatta son aşamaya geldik. 17 asansör ve 24 yürüyen merdivenin montajı yüzde 80 bitirildi. Bir iki güne kadar bu da sona erecek. Aralık ayının sonuna kadar şu anda görünen taban ve tavanlar tamamlanacak” şeklinde konuştu.
Bugünlere kolay gelinmediğini dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 14 Kasım 2008 tarihinde sözleşme gereği kaldırılması gereken 4 adet trafonun kaldırılmadığını ve bu sorunu aştıklarını belirttiği konuşmasında ayrıca inşaata başlanmasına karşın inşaat alanında vakıf arazisinin çıktığını belirterek, bu sorunların aşılmadan inşaata başlandığını dile getirdi. Bu vakıf arazisi sorununun da 16 ay önce kendileri tarafından aşıldığını ve 375 bin lira nakit ödeme ile bu arazi sorununun da çözüldüğüne dikkat çekti.

Geçmişte tadilat projeleri gerçekleştirildiğini, bir ve ikinci zeyilnamelerin yapıldığını ancak bölüşümlerin yapılmadığından da bahseden Başkan Günaydın, kendi dönemlerinde yaptıkları 3. zeyilname ile birlikte bu sorunları da aştıklarını ve tadilat projeleri ile tapuların ayrıldığını ve mevcut belediyeye kalacak olan dükkanlara artı olarak 45 dükkanın daha kazandırıldığını aktardı. Başkan Günaydın, “Bu menfaat Isparta’nındır. Bu konular istismar ediliyor. Kamuoyuna yanlış aktarılıyor” şeklinde konuştu.
Bir siyasetçinin ‘ya bitecek, ya bitecek’ sözünü tekrar anımsatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inceleme gezisine katılan heyete “Bu projelerlerimize destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

ITKM inşaat alanının yapımında çok fazla işlerinin kalmadığını söyleyen Kadıahmetoğulları Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünal ise, “Odaklandığımız noktalardan birisi de buraların kiralanması olayıdır. Kiralanması ve işletilmesiyle ilgili olarak firmalarımızla görüşülüyor. Bu çarşımız gibi Antalya’da da bir merkezimiz var. Isparta ve Antalya’daki bu yerlerimizin nisan, mayıs ayları gibi resmi olarak açılışlarını gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz” ifadesinde bulundu.
İnşaat alanının MHP Merkez İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ile birlikte inceleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın’da bu çarşının çok uzun yıllardır konuşulup, tartışıldığını, kendilerinin de Ispartalılar gibi bu alanının bir an önce bitilmesini istediklerini söyledi. Yalçın, ITKM’nin bitirilmesi için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çok engebeli ve dikenli yolları aştığına dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Her türlü süreç aşıldı. Bugün bizlerde bu inşaatı gezmek istedik. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Isparta bir değerini daha kazanıyor. Bu projenin tamamlanması şehrimize vizyon, kent kimliğine yeni bir değer katacaktır. Isparta’mıza ekonomik katkı sağlayacaktır. Cenab-ı Allah başta Belediye Başkanımıza ve ekibine yardımcı olsun. İşin başından bu yana samimiyetle bu işin arkasında duran ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ITKM’nin inşaat alanında incelemelere katılan vatandaşlardan Ahmet Kutlu ise, binanın dışarısından geçerken hiçbir faaliyetin gözükmediğini ancak içerideki çalışmaları gördükten sonra dışarıda yapılan dedikodulara artık kulak asmayacaklarını belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ITKM’deki incelemelerine, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın ve yönetim kurulu üyeleri, partililer Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum