ITSO Üyeleri Bu Fırsatı Kaçırmayın

ITSO Üyeleri Bu Fırsatı Kaçırmayın

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 12:33
ITSO Üyeleri Bu Fırsatı Kaçırmayın

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Oda, borsa ve birlik aidatlarında yeniden yapılandırma af duyurusu ile ilgili bir açıklama yaptı. ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, 19 Ağustos 2016 da resmi gazete yayımlanan kanun çerçevesinde taksit ve yapılandırma seçeneklerinden faydalanmak isteyen üyelerin ITSO’ya başvurmalarını istedi.

Başkan Yardımcısı Çelik’in açıklaması şöyle: “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarih 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. İlgili Kanunun Odamız ile ilgili 11. Maddesinin 5.fıkrasında özetle;

30.06.2016 tarihi (bu tarih dahil) itibariyle, ödenmesi gerektiği halde, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar ödenmemiş olan 18.05.2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre üyelerin odalara olan aidatborçları asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksitinin bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar (30 Kasım 2016 tarihine kadar), kalanının ise aylık dönemler halinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçileceği;

Bu fıkra hükmünden yararlanılabilmesi için bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar (31 Ekim 2016 tarihine kadar) alacaklı birime başvurulması gerekiyor.

Bu fıkra hükmünden yararlanmak isteyen borçluların fıkrada belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra, dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerektiği ile bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri, icra masrafları ve vekalet ücretlerinin karşılıklı olarak talep edilemeyeceği;
Kanunun yayımlandığı tarih itibariyle üyelerin odaya kısmen veya tamamen ödemiş olduğu aidat asıllarına isabet eden ve ödenmemiş olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçileceği ifade edilmektedir.

Öncelikle yapılandırma kapsamındaki taksitlendirmeden faydalanmak isteniliyorsa 31 Ekim 2016 tarihine kadar Odamıza dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Aidat taksitlendirmesi 2 ila 6 taksit şeklinde isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecektir. Yapılandırma içerisinde taksitli veya peşin ödemelerde gecikmiş Haziran ayı aidatının faizleri alınmayacaktır.
Yapılan taksitlendirmede ödemeler her ayın son günü yapılacak ve ödeme yapmayanların yapılandırması o gün itibari ile sonlandırılacak.
Üyelerimize önemle duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.