ITSO’nun AB Projesi Örnek Seçildi

ITSO’nun 'Türkiye'de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi'' başlıklı projesi Türkiye çapında yürütülen örnek projelerden seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2011 12:05
ITSO’nun AB Projesi Örnek Seçildi

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi "Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı" kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından hibe almaya hak kazanan SDÜ ile Çek Cumhuriyeti South Bohemia Üniversitesi`nin ortağı olduğu "Türkiye`de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi" isimli projesi örnek projeler arasında seçildi.

Bu çerçevede Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Uzmanı Murat BAŞER ve Türkiye çapında tanınan ünlü fotoğrafçı Çağrı Öner projenin ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtımını sağlamak amacıyla Isparta’ya geldi. Ziyaret kapsamında, projenin hikayesi fotoğraflanarak Türkiye’nin birçok yerinde açılacak olan sergilerde gösterime sunulacak.

Ziyaretlerine ITSO proje ofisini ile başlayan Murat Başer ve Çağrı Öner, projenin çalışmaları hakkında proje ekibinden ve Genel Sekreter Doç. Adem Korkmaz’dan bilgi aldıktan sonra eğitim çalışmalarını fotoğraflamak amacıyla Eğirdir’e gitti.

Öncelikle, İyi Tarım Uygulamaları’nın Eğirdir çevresindeki bahçe sahiplerine uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler incelenerek çiftçilerin fotoğrafları çekildi. Daha sonra, 50 kursiyere Bilinçli Avcılık ve Pinter Ağı Örme eğitimlerinin verildiği, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne geçildi. Kooperatif’te Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Öznur Diler ve öğretim üyeleri ile görüşmelerde bulunan AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı uzmanı Sn. Murat Başer’e kerevit ikram edildi. Fotoğraf çekimlerine göldeki eğitim çalışmalarıyla devam etmek için, balıkçılar ile birlikte göle çıkıldı. Gölden çıkartılan kerevitler ile doğru avlanma tekniklerinin anlatıldığı eğitimlerde, Eğirdir Gölü’nün muhteşem manzarasında kerevitin öyküsü fotoğraflandı.

Son olarak,proje kapsamında gerçekleştirilen kerevit işleme ve gıda güvenliği eğitimlerine ev sahipliği yapan Şahlanlar Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti’i ziyaret edildi. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahlan, proje eğitimlerinin gerçekleştirildiği alanlarda fotoğraf çekimi yapılmasına olanak sağladı.
Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Uzmanı Murat Başer, Isparta’nın özellikle de Eğirdir’in tanıtımına önümüzdeki süreçte büyük katkı sağlayacak olan bu çalışmanın mimarlarından olan ITSO’ya başarılarının devamını dileyerek Isparta’dan ayrıldı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.