İttifaklara Açığız Ama...

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yerel seçimlerde ittifaklara açık olduklarını söyleyerek, “Bizim öncülüğümüzde olan her türlü ittifaka açığız” yorumunu yaptı.

Yayınlanma:
İttifaklara Açığız Ama...

Parti binasında basınla buluşan Başkan Şenol, Isparta Belediye Başkan adayının Haziran ayında belirleneceğini söyledi.

Halkın ve parti üyelerinin istediği adayı çıkaracaklarını belirten Şenol; “Yerel seçimler süreci Mayıs ayından itibaren hızla başlayacaktır. Yerel yönetimlerin en flaş partisi CHP’dir. Bundan hiç kuşkumuz yok. Yerel yönetimleri almak için kenetlendik.

CHP’nin MHP veya başka partilerle ittifak yapmayacak. Bizim öncülüğümüzde olan ittifaklara açığız. Biz AKP’nin aşınması kadar MHP’nin de yerel de aşındığını düşünüyoruz. CHP’nin insan odaklı yerel yönetim anlayışı var. Önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerde büyük başarılara imza atan Eskişehir Belediye Başkanımızı Ispartaya getirmeyi düşünüyoruz. Başkanımız başarılı çalışmalarını konferans halinde üyelerimizi bilgilendirecek.

Haziran ayında başkan adayımızı belirleyeceğiz. Halkın ve parti üyelerimizin istediği adayı çıkaracağız. Adayımız tek başına olmayacak. Meclis üyeleride saygın insanlardan oluşacak. En çok benimsenecek aday ve kadroları oluşturacağız, ayrıca Gönen ve Güneykent’te adayımızı bu ay sonunda belirleyeceğiz” dedi.

BAKIR’IN RESMİ BAŞVURUSU YOK
CHP’de Belediye Başkanlığı adaylığı için İrfan Bakır isminin geçtiği şeklindeki soruya yanıt veren Başkan Şenol, “Adaylık kosunda kamuoyunda çeşitli isimler geçiyor. Şuan öğretmen bir arkadaşımız adaylık konusunda resmi başvurusunu yaptı.

İrfan Bakır’ın da ismi geçiyor, fakat partimize herhangi bir resmi başvuruda bulunmadı” dedi.
Başkan Şenol’un Isparta gündemi ile ilgili açıklamalarının ardından CHP’nin 3 ayda bir yaptığı ilçe danışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yöneticiler ve parti üyeleri görüş alışverişinde bulundu.

YENİ EYLEM YOLDA
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın hızlı trene kavuşması için eylem planlarının gündemde olduğunu söyledi. Şenol; “Isparta gündemi çok hızlı değişmekte. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Isparta’ya geldi.

Fakat hazırlıksız ilimize gelen Bakan, Dereboğazı duble yol konusunda olumsuz tavrı dikkat çekti. Bizimde farklı tavrımızın ne kadar doğru olduğunu tüm Isparta halkının gördüğünü düşünüyorum. Isparta’nın hızlı trene kavuşması için eylem planımız olacaktır. Eylem konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla ön görüşmeler yapılarak karara bağlanacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum