Iyaş Ve Emniyet’ten Anlamlı Proje

Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 22 ortopedik engelliye tekerlekli sandalyeleri IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2013 09:53
Iyaş Ve Emniyet’ten Anlamlı Proje

Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve IYAŞ Alışveriş Merkezi işbirliği ile 22 ortopedik engelliye tekerlekli sandalye verdi. IYAŞ Park Alışveriş Merkezi'nde dün saat 11.00’de gerçekleştirilen tekerlikli sandalye dağıtım törenine Vali Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ile birlikte engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Oğuz, konu ile ilgili yaptığı konuşmada, Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün toplum huzuru ve güveni için çok başarılı operasyonlar yaptığını iletti. Emniyet Müdürlüğü ve IYAŞ Alışveriş Merkezi çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Oğuz, emniyetin çalışmalarının vatandaş tarafından da görüldüğünü ve takdir edildiğini sözlerine ekledi. Polisin odağında, insan ve millet sevgisi olduğuna dikkati çeken Oğuz, emniyet personelinin bu kadar fedakârca çalışma nedeninin de insan sevgisi olduğunu anlattı.

POLİS SEVGİSİNİN MADDİ SEMBOLÜ
Emniyetin suçu önlemek ve suçluları bulmanın yanı sıra sosyal alanda da çalışmalarına devam ettirdiğini belirten Oğuz, "Daha önce tüm personeli ile okulda aşure veren polis, bugün engellilerin yanında… Bu, polisimizin beslediği insan sevgisinin somutlaşmış halidir. Vatandaşlarımıza verilen tekerlekli sandalyeler polis sevgisinin maddi bir sembolüdür. IYAŞ’ta buna vesile olmuştur" diye konuştu.

Törende dağıtılan tekerlikli sandalyelerin birer araç olduğunu dile getiren Oğuz, "Tekerlekli sandalye dağıtımındaki asıl amaç, halkla polisin bütünleşmesidir. Bu töreni organize eden IYAŞ Alışveriş Merkezi çalışanlarına ve tüm yetkililere huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or da engellilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Devletin en büyük hedefinin, toplumda dezavantajlı grup olan engellilerin, bütün hizmetlerden tam anlamıyla yararlanmak olduğunu ifade eden Or, polis olarak kendilerine bir takım görevler düştüğünü, engelliler adına yapılacak her adımın görmeyen gözlere ışık, tutmayan ayaklara derman olacağını vurguladı. Görevlerini yaparken insan odaklı çalıştıklarını anlatan Or, bu anlamda düzenlenen törenle, engellilere bir nebze olsun katkı sunmaya, hayatlarını daha iyi seviyeye getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Oğuz ve Emniyet Müdürü Or, polislerin Iyaş Alışveriş Merkezinin katkılarıyla ve kentteki esnafla birlikte aldıkları tekerlekli sandalyeleri, 22 ortopedik engelliye dağıttı. Ardından görme engelli Fatma Ersoy, söylediği şarkılarla tüm davetlileri büyüledi. Iyaşpark AVM tarafından verilen kokteylin ardından tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum