İyi De Hocam Nisan’da Bitmesi Gerekmiyor Muydu?

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer’in, ““Üniversite tarihindeki en ciddi çalışma” diye nitelendirdiği ve aylar öncesinde bitmesi gereken bu altyapı çalışmaları hala bitmiş değil.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2013 12:08
İyi De Hocam Nisan’da Bitmesi Gerekmiyor Muydu?

SDÜ’nün kampus içinde eksiklik duyulan bir takım altyapı işlerini yapmak üzere acil alım yaptığını ve 12 Aralık’ta yapılan sözleşmeye göre 12 Nisan 2013’de bitmesi gereken çalışmaların hala bitirilemediğini duyurmuştuk.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer’in, ““Üniversite tarihindeki en ciddi çalışma” diye nitelendirdiği ve aylar öncesinde bitmesi gereken bu altyapı çalışmaları hala bitmiş değil.
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, hastanede yapılan yeniliklerle ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Daha önce hastanede yaşanan sel baskınına ilişkin konuşan Başhekim Sezer, kampüs içerisinde yapılan alt yapı çalışmalarını üniversite tarihinin en ciddi çalışması olarak nitelendirdi.

Yaklaşık bir ay önce yayınladığımız haberimizde 12 Aralık 2012’de acil alımla 11 milyona mal olan ve 12 Nisan 2013’te bitirilmesi gereken işlerin henüz bitmediğini belirtmiştik. Nitekim bu alt yapı çalışmaları akıllarda hem maliyet boyutuna ilişkin hem de neden yarım kaldığına dair bir takım sorular bırakmıştı. Başhekim Tuğrul Sezer’in ‘Üniversite tarihinin en ciddi çalışması’ olarak nitelendirdiği alt yapı çalışmalarının son hali ise ‘Bu mu üniversite tarihinin en ciddi çalışması’ dedirtiyor.

MALİYE BAKANLIĞI 10 MİLYON TL ÖDENEK VERDİ
Hastanenin en çukur alana yapıldığını ve bu nedenle sel baskınına maruz kaldığını belirten Başhekim Sezer, “Talihsiz bir olay yaşadık. Hastanemizi sel bastı. Hastane bu bölgenin en çukur yerine yapılmış. Bunu buraya biz yapmadık. Biz kucağımızda bulduk. Bize bu görev verildi ve bu görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız.en çukur yere yapılan hastaneyi sel bastı. Biz de bir daha basmaması için gerekli önlemlerimizi aldık. Sayın Rektörümüzün gayretli girişimleri sonucu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bu konu iletildi. Bakanımız da 10 milyon TL’lik ödenek verdi. Bize verilen bu ödenek hastaneye kullanılsaydı selin önüne geçemezdik. Üniversite tarihinde doğu kampüsünün en ciddi alt yapı çalışması yapıldı.” diye konuştu.

DESTEK İSTEDİK, YAPAMAYIZ DEDİLER!
Sel baskınının önüne geçmek amacıyla çeşitli kurumlardan destek istediklerini belirten Sezer, “Kampüs içinde kanalizasyon, yağmur suyu drenajları hastaneyi sel basmaması için yapıldı. DSİ’ye, Özel İdare’ye, belediyeye müracaat ettik. Bize, “Gücümüz buna yetmez” cevabını verdiler. Rektörümüzün sayın bakanımıza bunu iletmesinin ardından ödenek çıkartıldı. Buradaki alt yapı çalışması üniversite tarihindeki en ciddi çalışmadır.” ifadelerini kullandı.”

Başhekim Tuğrul Sezer’in “Üniversite tarihindeki en ciddi çalışma” diye nitelendirdiği altyapı çalışmaları hala bitirilemedi. Yaklaşık bir ay önce yayınladığımız haberde de belirttiğimiz gibi 12 Nisan’da bitirilmesi gerekiyordu fakat üniversite tarihinin en ciddi çalışması zamanında bitirilemedi.

BİR AY ÖNCEKİ HABERİMİZ ŞU ŞEKİLDE;
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampus içinde eksiklik duyulan bir takım altyapı işlerini yapmak üzere acil alım yaptı. Geçen yıl 12 Aralık’ta yapılan sözleşmeye göre 12 Nisan 2013’de bitmesi gereken çalışmalar ise henüz bitirilmedi. İşin diğer bir tartışmalı tarafı ise, yapılacak çalışmaların maliyet boyutu.

ALTYAPI EKSİKLİKLERİ GİDERİLECEKTİ
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 12 Aralık 2012 tarihinde 11 milyon TL’lik acil alım yaptı. Acil alım kapsamında 3 kilometre kadar atık su giderleri, 1 km kadar asfalt ve 300 metre kadar da bordür ve kaldırım taşı döşemesi yapılacaktı. İş sözleşmesine göre 12 Nisan 2013 tarihinde bitmesi gereken işler tamamlanmadı.

ACİL ALIM YAPILDI ACİLEN BİTMEDİ!
Üniversite işlerin hemen bitirilmesi için ihaleye çıkmadan acil alım yaptı. 11 milyon TL’ye verilen işler sözleşmeye göre 4 ay gibi bir sürede tamamlanması gerekiyordu. Ekim ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde kampus içinde hiçbir çalışma yapılmıyor. Fakat daha önceden kazılmış ve öylece kalmış yerler bulunuyor.

BORULAR GETİRİLDİ FAKAT…
SDÜ Doğu Kampusunda atık su giderleri için boru döşenmesi gerekiyordu. Bazı yerlerde getirilen borular döşendi ve üzeri kapatıldı. Ancak üzeri kapatılan alanın asfaltlanmaması görüntü kirliliğine neden oluyor. Ayrıca İktisadi Bilimler Fakültesi’nin hemen yanında bulunan alana da atık su için boruların döşenmesi gerekiyordu. Çalışmalar başlamıştı başlamasına ama boruların yerleştirileceği alanların bir kısmı kazılırken bir kısmında da sadece kazı için belirlenen çizgiler kaldı. Ayrıca kazılan yerlerin kapatılmaması ise hem araç sürücüleri için büyük tehlike hem de görüntü bakımından kötü vaziyette. 12 Nisan’da tamamlanmış olması gereken bu işlerin Ekim ayının sonuna gelmemize rağmen bitmemiş olmasının yanında burada herhangi bir çalışmada bulunmuyor. Yani kısaca çalışmaları devam etmeyen bu işlerin ne zaman biteceği bilinmiyor.
YAPILAN ASFALT GÖZ YAŞARTIYOR
Fen Edebiyat Fakültesi’nin hemen yanından başlayarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kadar yaklaşık 1 kilometre sıcak asfalt atıldı. Yapılan asfaltın yol kenarındaki atık su ızgaralarından 10 cm yüksekte olması ise yapılan işçiliği ortaya koyuyor. Özellikle yolun tam ortasında bulunan su giderleri ise adeta çukurları andırıyor. Yine atık su kanalları rögar kapaklarının yol kenarında çirkin bir görüntü oluşturması gözlerden kaçmıyor. Yapılan bu işler, bünyesinde birçok mühendisi barından bir üniversiteye hiç yakışmıyor.

DÜZENLENMESİ GEREKEN KALDIRIMLAR VAR
Üniversitenin ihtiyaç duyduğu eksikliklerden biri de bordür ve kaldırım taşı idi. Kampusun çeşitli yerlerinde düzenlenmesi gereken kaldırımların bir kısmı yapıldı. Fakat birçok yerde döşenmemiş kaldırım taşı yığını bulunuyor. Engelsiz üniversite olma yolunda ilerleyen SDÜ’de kaldırımların bu denli kötü vaziyette bulunması ise öğrenciler tarafından eleştiriliyor. Ayrıca yapımı hala beklemekte olan bazı alanlarda bir engellinin tek başına geçmesi imkansız. Engelli bir vatandaş, ya yolunu değiştirecek ya da bir arkadaşının yardımıyla oradan geçebilecek. Ayrıca yeşil alanlarda da ciddi bozulmalar var.

Bu gibi çalışmalar yine SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin hemen arkasında da yapılmış. Ancak burası da diğerlerinden farklı değil.

GERÇEKTEN 11 MİLYON TUTUYOR MU?
Zamanında tamamlanmayan ve hala çalışmaları yürütülmeyen üniversitede tüm bu işler için 11 milyon TL acil alım yapıldı. Fakat akıllara ‘Bu iş 11 milyon TL tutuyor mu?’ sorusu geliyor. SDÜ’nün 11 milyon TL ayırdığı bu işler için dünyanın en kaliteli ve en pahalı malzemeleri kullanılsa bile maliyetin 5 milyon TL’yi bulmayacağı söyleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum