İYİ Parti'de İşler Karıştı

İYİ Parti'de İşler Karıştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2018 17:16
İYİ Parti'de İşler Karıştı

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam'ın Basın Bayramı'nda gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşmada partinin yerel seçimlere iddialı ve güçlü bir şekilde katılacağını belirtmesi, seçimli olağan üstü kurultay sürecinde İl Başkanı Mehmet Ertekin'i rahatsız etti.

Ertekin, Merkez İlçe Başkanı Büyükçam'ın açıklamalarını "yok hükmündedir" şeklinde değerlendirerek "İYİ Parti 9 ay önce toplumun beklentilerini karşılamak için kurulmuş bir partidir. Kuruluşu ve seçim sürecinde bir çok sıkıntıya rağmen toplumun bir çok kesiminden onay almış ve seçim sürecinin akabinde de kongre dönemine girmiştir. Şu anda bütün İYİ Partililerin tek düşüncesi Meral AKŞENER ile kongre sürecini tamamlamaktır. Yerel veya genelde yapacağımız siyaset, kongre sürecinden sonra netleşecektir. Bu konularda yetki İl Başkanlığımız bünyemizde genel merkez takdiridir. Kişi ve zümrelerin yaptığı açıklamalar yok hükmündedir. Kamuoyuna saygılarımla" açıklamasını yaptı.

Bu açıklamanın üzerine İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, İl Başkanı Ertekin'in açıklamalarını hayretle karşıladığını belirterek ""Merkez ilçede Birçok kişinin adının yerel yönetimlerde başkan adayı olmak için geçtiği şeklindeki açıklamamızı Sayın İl Başkanımızın yok hükmünde olduğunu söylemesini hayretle karşılıyorum. çünkü partimizden aday olmak isteyen bir çok kişinin varolduğu aşikardır. Birçok kişinin partimizi tercih etmesinden mutluluk duymaktayız. Fakat herşeyden önce bugünlerde birlik beraberlik içerisinde Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin tekrar genel başkanlığı adaylığını kabul etmesi için yekvücut olarak çaba göstermekteyiz. Dolayısıyla durumun yanlış anlaşıldığını yada çarpıtıldığını düşünmekteyim. Şu anda önceliğimiz şüphesizki Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizdeki kurultay sürecidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.