Kabe'nin Gül Kokusuna Isparta Talip

Dünyada gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Isparta, Kabe'nin yıkanmasında kullanılan gül suyunu ücretsiz göndermek istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2011 17:37
Kabe'nin Gül Kokusuna Isparta Talip

Gül ve Gül Ürünleri Satış Kooperatifi (Gülbirlik) Genel Müdürü Hasan Çelik, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanlar için büyük önem arz eden Kabe'nin yıkanmasında kullanılan gül suyunu her yıl Gülbirlik olarak göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda Kabe'nin yıkanması için ihtiyaç duyulan gül suyunun Gülbirlik tarafından karşılandığını belirten Çelik, 1989 yılına kadar her yıl bir ton gül suyu gönderdiklerini kaydetti. Ancak 1989 yılından sonra Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanlığından onay yazısı gelmediği için gül suyu gönderemediklerini anlatan Çelik, "Her yıl Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanlığına Kabe'nin yıkanışında kullanılacak gül suyunun Isparta'dan karşılanması için yazı yazıp, onay geldiğinde de bize verilen adrese gül suyunu gönderirdik. Fakat son yıllarda gönderdiğimiz yazılara herhangi bir yanıt gelmez oldu. Biz de gül suyu gönderemiyoruz" diye konuştu.

Yaptıkları araştırmada Kabe'nin yıkanması için gül suyunun İran'dan temin edildiğini öğrendiklerini söyleyen Çelik, bu nedenle Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanlığının gül suyu talebinde bulunmadığını kaydetti.

Ancak Müslümanlar için büyük önem arz eden Kabe'nin Isparta'da üretilen gül suyu ile yıkanmasını arzuladıklarını belirten Çelik, "Bir ton değil, iki ton gül suyunu ücretsiz göndermeye hazırız. Bu bizim için büyük bir gurur ve şereftir" dedi.

Kabe'nin Isparta gülünden elde edilen gül suyu ile yıkanması konusunda Türk bürokratlardan da destek beklediklerini dile getiren Çelik, Gülbirlik adına yapılan yazışmaların yetersiz kaldığını, Bakanlık nezdinde bir çalışmanın yapılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.