Kaçıkoç 'Biz Elimizden Geleni Yaptık'

Başta Rusya olmak üzere yaş meyve ve sebze ihracatında yaşanan ilaç kalıntısı sorununu ortadan kaldıracak laboratuarın kurulması ve cihazın alınması için ITSO ve borsanın işbirliği yapacağı belirtilmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2012 15:22
Kaçıkoç 'Biz Elimizden Geleni Yaptık'

Başta Rusya olmak üzere yaş meyve ve sebze ihracatında yaşanan ilaç kalıntısı sorununu ortadan kaldıracak laboratuarın kurulması ve cihazın alınması için ITSO ve borsanın işbirliği yapacağı belirtilmişti.

Ancak, bu işbirliğinin sonuç vermediği ve cihazın alınması için ayrılan paranın Isparta’da kalması için çaba gösterildiğini İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, açıklamıştı.

Bu konuda üzerine düşeni yapmamakla itham edilen ITSO adına konuşan Başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç, oda yönetiminin aldığı karar doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Kaçıkoç, cihaz alımı için yatırdıkları 30 bin lira ile beraber 330 bin liraya cihazın beyninin alındığını, ihaleye çıkılacağını belirtti.

Kaçıkoç, “Konuyu yönetime getirdik. Yaklaşık 400 bin liralık yatırıma gerek yok, çünkü her gün çalışan bir alet değil. Her mevsimde çalışan alet değil dendi. Onun için şimdilik düşünmeyelim denildi ve buzdolabına kondu. Ama bizim meclis başkanımız tarımcı. O bunu alalım dedi. Ve kabul ettik. Konuyu Vali beye açtık. Vali bey, 300 bin lira getirtti. Gerisini iz tamamlayın dedi. Ama gerisini tamamlamak da zordu. Borsa, ziraat odaları, biz kendi aramızda bölüşelim. Bu bölüşme biraz uzadı ve yılsonu geldi. Bu paranın geriye gitme durumu söz konusu oldu. Tarım müdürünü, laboratuar şefini çağırdık, ne olacak dedik. Biz oda olarak 30 bin lira ayırdık dedik. O zaman firma ile görüşüldü ve 330 bin liraya esas beyni 2’ye bölmek suretiyle çalışan bir cihaz alabilirsiniz denildi. Fakat, alt tarafını da başka yere satmayayım dedi firma. Gelecekte bizim almamız için. Buna formül de BAKA’ya proje ile çözümlenmek için hazırlığa başlandı. Yüzde 20 katılım payını ödemeyi de borsa kabul etti. Bu projeyi yapmak üzere yola çıkıldı. Fakat ihaleye çıkılması şartı varmış, biz parayı götürdük, yatırdık. İhaleye çıkma, teklif alma derken, bu parayı geri göndermemek için Vali beyin de müsaadesini alarak parayı özel idarenin hesabına aktardık” dedi.

Yaş meyve ve sebze ihracatında kullanılacak ilaç kalıntısı tespit cihazı için kalan paranın 170 bin lira civarında olduğunu belirten Kaçıkoç, borsanın da ödemeye katkı sağlayacağını ayrıca BAKA’ya proje de sunulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum