Kadın Ressamlardan Sergi

Kadın Ressamlardan Sergi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 18:55
Kadın Ressamlardan Sergi

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen resim kursuna katılan kadın kursiyerlerin çalışmaları sergilendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Yalvaçlı kadın ressamların eserleri sergilendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkıları ile ilk kez geçen yıl başlatılan resim kursuna katılan 24 kadın kursiyerin yıl boyu yaptıkları çalışmalardan oluşan 75 eserin yer aldığı sergi Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu Spor Salonu'nda açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Emniyet Müdürü Tarık Korucu katıldı.

Şehit Latif Keçeci Anadolu Lisesi resim öğretmeni Serap Çelikel'in koordinesinde düzenlenen kursta karakalem, guaj boya, akrilik, pastel ve yağlıboya çalışmalardan oluşan eserler sergilendi.

Kurs öğreticisi Serap Çelikel, kursiyerlerin tamamının kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Kursiyerlerimiz arasında ev hanımı, öğretmen, polis, memur her sınıftan öğrencimiz var. Resme merakı olan ve amatörce resim yapan 24 kursiyerimize biz de bir şeyler vermeye çalıştık. Bugün de kendi yaptıkları eserleri halkımızın değerlendirmesine sunduk. Umarım beğenilmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.