Kadınlar Çakmakçı’ya Söz Verdi

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenleyen CHP’li kadınlar Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı’ya “CHP’nin Neferi Olmaya” söz verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2014 14:30
Kadınlar Çakmakçı’ya Söz Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Programa Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da katıldı.



CHP Isparta Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı. Davraz Yaşam Hastanesi’nin hemen arkasında açtıkları seçim bürosunda gerçekleştirilen kutlama programına kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

ÇAKMAKÇI: KADINLAR REKABET EDEBİLMELİ
Sözlerine Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan CHP belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, “Ben kadınların rekabet ettiği bir toplum istiyorum. Kadın çalışırsa hakkını alır. Biz Isparta’da önce ana kucağı merkezlerini oluşturacağız. Burada anneler çocuklarını bu merkezlere bırakıp, kendiişleriyle ilgilenebilecekler. Ayrıca çocuklarımızın gelişim sağlayabildiği ve nitelikli çocuklarımızı seçebildiğimiz alanlar oluşturacağız. 3. Yaş Akademisi ile de deneyimli kişiler gençlerimize bilgilerini aktaracaklar. Öyle bir Isparta oluşturacağız ki, diğer iller bizi örnek alacaklar” ifadelerini kullandı.



Çakmakçı, konuşmasında kadınlara seslenerek “Bizi iktidarda görmek istiyor musunuz?” diye sordu. Kadınların coşkulu bir şekilde ‘evet’ diye cevap vermesi üzerine “Bu yolda CHP’nin neferi olmaya söz veriyor musunuz?” sorusunda coşkuyu daha da artıran çakmakçı; “O zaman biz çoktan hazırız” diyerek 30 Mart yerel seçimlerini kazanacaklarını söyledi.

KADINLAR SİYASETTE AKTİF ROL OYNAMALI
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol ise, kadının siyasette daha fazla yer alması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de kadın-erkek eşitliği yok. Kadının çoğu yerde adı bile yok. Siyasi olarak baktığımızda da kadınların olmadığını görüyoruz. Toplumumuzun yarısı kadın, fakat seçilen milletvekillerinin kaçı kadın? Atatürk zamanında kadının siyasi yaşamda eşit haklar kazandığını, hatta ileri gelen ülkelerden daha önde olduğumuzu bile söyleyebilirim. O dönemde kadınlarımız milletvekilliği bile yapabiliyordu. Şimdilerde ise partilerde kadınlar siyasette yeteri kadar yer almıyor. Her ne kadar cinsiyet kotası uygulansa da bizim partimiz dahil, buna uyan bir partinin olduğunu düşünmüyorum. Fakat biz Isparta örgütü olarak ilk 20’nin içinde 9 kadına meclis adaylığında yer verdik. İlçe ve belde belediye başkan adaylarımız var. Kadınlarımızın siyasette daha aktif rol almasını istiyoruz.” diye konuştu.



KUTLANACAK BİRŞEY YOK
Kadınlar Günü’nün esasında kutlanmaması gerektiğini söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Bugün gelinen noktada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nda hala yer alan kurucu ilkelerimiz olan eşitlik, özgürlük bulunmuyor. Kadın eve kapatılmış, hamile olarak dışarıda dolaşmasına bile karışılır hale gelinmiştir. Kısaca kadın toplumdan kopuk hale getirilmiştir. Bugün ülkemizde uygulanan rejim, Atatürk’ün ilkelerinden çok çok uzaktır. Çağdaşlıktan ve uygarlıktan söz edilemeyecek bir rejim uygulanıyor. Kadın bütün sosyal haklarından uzaklaşmış, bütün eğitim hakları elinden alınmış bir duruma gelmiştir. Bu nedenle kutlanacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.



KADIN OLMAK SAKLANMAKTIR
CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ise yaptığı konuşmasında; “Töre cinayeti, namus denilen şey sanki sadece kadına aitmiş gibi “Adam gibi adam” derler de, kadın gibi kadın demezlerdi mesela. Çünkü kadın olmak suçtur bu ülkede. Seversin ayıp derler, sevmezsen kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde sohbet ortamlarında meze olursun. Susarsın eksik etek derler, susmazsın dili uzun derler. Kadının aklı hiçbir şeye ermez. Kadın olmak eteğini uzun tutmaktır, kadın olmak saklanmaktır.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, CHP’ye yeni üye olan kadınlara rozet takıldı. Daha sonra ise kadınlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum