Kadınlar Unutulmadı

Isparta Belediyesi kadınlar günü nedeni ile 8 Mart 2103 Cuma günü bir dizi etkinlikler düzenledi.

Yayınlanma:
Kadınlar Unutulmadı

Etkinliğinin öğleden sonraki programında Kültür Sarayında dünyaca ve Türkiye’de ünlü sanatçılara şiir yazan Ahmet Selçuk İlkan’ı konuk etti.

Kültür Sinemasında saat 13.30’da başlayacak olan programa hanımlar bir saat önceden gelerek yerlerini aldılar. İlginin büyük olduğu programa ayrıca MHP Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmak, MHP İl Başkanı, İsa Yalçın, İlçe Başkanı Ramazan Pala ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın programa eşi Dilek Günaydın ve kızı Zeynep Konur ile katıldı. Programa Konuşmacı olarak ise Doç. Dr. Ertuğrul Bayer Türkiye’deki ilk kadınları anlattı. Şair Ahmet Selçuk İlkan ise söylediği şiirlerle dinleyicileri hem düşündürdü, hem eğlendirdi.

Program öncesi kürsüye çıkan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasına kadınlar günümüz kutlu olsun diye başladı. Günaydın yaptığı açıklamasında, “yüce dinimiz “Cennet, anaların ayaklarının altındadır” diye buyururken herhangi bir kuvvetin kadınlarımızın onurunu ayaklar altına almasına kesinlikle izin verilmemelidir.

Zira, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK de “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözleriyle kadınlarımıza gereken değerin verilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde ifade etmiştir” dedi.

Günaydın, “Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin arkasında bir kadın, 21 Yaşında İstanbul’u feth eden komutanın arkasında da bir kadın vardı. İyi ki varsınız” dedi.

MHP Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz’da yaptığı konuşmasında, eğitime değinerek, “öğretmenler eğitirken bir kişiyi eğitirler. Ancak anne iyi eğitimli olursa bir aileyi hatta bir sülaleyi eğitir. Onun için mutlaka hanımların iyi bir eğitim ve öğretim yapması gerekmektedir” dedi.
Konuşmacı olarak sahneye çıkan Doç. Dr. Ertuğrul Bayer, Türkiye’de yetişmiş ve ülkenin geleceğine yön vermiş ilk kadınlardan hazırladığı bir sunum gerçekleştirdi.

Sahnenin son konuğu olarak sahneye çıkan Ahmet Selçuk İlkan, yazdığı şiirleri müzik eşliğinde söyledi. Programa katılan davetliler İlkan’ın şiirleri hem duygulu anlar yaşadı, hemde eğlendiler. Bazen de İlkan’ın şiirlerine ortak oldular.

Program sonrasında ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın eşi Dilek hanım konuşmacı Bayer ve Şair İlkan’a çeşitli hediye takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.