'Kafese Tıkılmak İstemiyoruz!'

Yapılmaya başlandığı günden itibaren sancıların bir türlü dinmediği galericiler sitesi konusunda sıkıntılar yine devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 17:25
'Kafese Tıkılmak İstemiyoruz!'

Galerici Şükrü Akkoç, yeni yapılan galericiler sitesine gitmeleri konusunda belediye zabıtası ve emniyet yetkililerinin zoruyla kendilerine imza attırılmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Bu yapılan uygulamanın bazı çevrelerin rantı dışında kimseye faydası yok. Şehirdeki galericiler adeta bir kafese tıkılmak isteniyor” dedi.

Yapılmaya başlandığı günden itibaren sancıların bir türlü dinmediği galericiler sitesi konusunda sıkıntılar yine devam ediyor.
Isparta’da galerici esnaflarından Baran Oto Galeri İşletme Sahibi Şükrü Akkoç, kentte yeni düzenlemeyle oluşturulan galericiler sitesine taşınmaları konusunda belediye ve emniyet tarafından zorlandıklarını iddia ederek, galericilerin ticari hayatlarının bazı çevreler yüzünden bitirilmek istendiğini savundu.

Galericiler sitesini ‘kafes’ olarak nitelendiren galerici Şükrü Akkoç, Isparta’da ticaret yapan galericilerin, yüzde 80 – 90 oranındaki kesimin o bölgeye gitmek istemediğini ileri sürdü.

Bazı çevrelerin rantı için galerici esnafına dayatma uygulandığını iddia eden Akkoç, dükkan dükkan dolaşılarak taşınma konusunda zorla imza attırıldığını öne sürdü.

“BU ÜLKEDE DEMOKRASI VARSA EĞER…”
Galericiler Sitesi’nin yapımına başlandığı günden itibaren sıkıntıların bir türlü dinmediğini ve artarak her geçen gün yeni sancılar doğurduğunu ileri süren galerici Şükrü Akkoç, “Bu ülkede demokrasi varsa eğer, bu uygulama herkes için her yerde geçerli olmalıdır. Herkes demokratik şekilde ticaretini yapabilmelidir” dedi.

Başkent Ankara’da dahi galericiler sitesi uygulamasının bulunmadığını dile getiren Akkoç, “- Galericiler konusundaki yasal düzenleme meclis kararıyla çıkmadı mı? - Meclisin bulunduğu başkent Ankara’da bile bu uygulamaya geçilmezken, Isparta’da neden bu olay zorla hayata geçirilmeye çalışılıyor?” diye sordu.

Vali, belediye başkanı ve diğer yetkililerin bu konuya ivedilikle çözüm üretmesi gerektiğini belirten Akkoç, yeni yapılan galericiler sitesine gitmek isteyenlerle kalmak isteyenlerin serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

AKKOÇ, ANTALYA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Isparta çevresindeki illerden Antalya’yı örnek gösteren Akkoç, “Antalya’da da bir süre önce galericiler sitesi sistemine geçildi. Oradaki bazı esnaf arkadaşlarımızın dükkanları mühürlendi. Ancak yapılan bu uygulama tutmadı. Yeniden şehirdeki ticarethaneleri de serbest bıraktılar. Galericiler sitesi de var, şahsi işletmeler de, açık oto pazarları da…” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİ DE GİTMEK İSTEMİYOR
AMA YATIRIMLARI BOŞA GİDECEK”
Isparta’daki galerici esnafının uzun süredir rahat bir nefes alamadığını kaydeden Akkoç, bu siteye gittikleri takdirde iflasın eşiğine terk edileceklerini söyledi.
Akkoç, kentte kayıtlı yaklaşık 145 galerici esnafının bulunduğunu belirterek, “Galericiler sitesindeki dükkan sahibi 10 esnaf yüzünden diğer 135 kişi de mağdur olacak. Aslında bu 10 esnaf da oraya gitmeyi pek istemiyor. Ama artık bu saatten sonra yapacakları bir şey yok. Oradan dükkan almışlar, bu dükkanları kiraya vermeleri lazım, oradaki yatırımlarını değerlendirmeleri lazım!” diye konuştu.

“ORASI ÖLÜ BİR BÖLGE”
Sav yolu üzerinde bulunan galericiler sitesinin ölü bir bölgede yer aldığına dikkat çeken Akkoç, “3 -5 kişinin rantı için buraya götürülmeye çalışıyoruz. Bu çalışma esnasında belediye zabıtası ile polis de devreye giriyor. Oraya taşınmamız için bize zorla imza attırmaya çalışılıyor” dedi.

“GALERİCİLERİN, BU ŞEHRE HİÇBİR ZARARI YOK”
Isparta’daki galerici esnafının şehir trafiğini hiçbir şekilde olumsuz etkilemediğini dile getiren Akkoç, “Biz kalkıp da Mimar Sinan veya Cumhuriyet Caddelerinde ticaret yapmıyoruz. Galerici esnafının tamamı zaten şehir merkezinin dışında kalan alanlarda ticaret yapıyor. - Bunun kime ne zararı var? – Çevre illerdeki örnekler görüldüğü halde bizi oraya tıkma çabası neden? Birilerinin rantına bizler alet olmak istemiyoruz. Biz zaten burada yeterince sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ALICIYI DA – SATICIYI DA ÖZGÜR BIRAKSINLAR”
Şehirde oluşturulan galericiler sitesinin, küçük bir alanda yapılan açık oto pazarına ket vurduğunu ifade eden Akkoç, “Açık oto pazarı Isparta’da bir gelenektir. Ispartalılar yıllardır bu şekilde oto alışverişine alışmış, ancak şimdi getirilen uygulamayla beraber ortaya çıkan menfaat çatışması bu geleneği öldürmüştür. Alıcının da satıcının da ticari alanlar konusunda özgür bırakılması gerekiyor. Bu uygulamanın hiç kimseye faydası yok” dedi.

“KAFESE TIKILMAK İSTEMİYORUZ!”
‘Bizi adeta kapalı bir kafese tıkmak istiyorlar’ diyen galerici Akkoç, “Isparta’daki bazı çevreler galericilik sektörünü bitirme çabasındalar. Bizi yerimizden yurdumuzdan edip, kendilerine rant sağlama çabasındalar. Kaymağın fazlasını kendileri yemek istiyorlar. Bu yüzden bu galericiler sitesi dayatmasını getirdiler. Ama biz her türlü dayatmaya ve zorlamaya karşı gitmemek için direneceğiz. Kafese tıkılmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ZATEN VERGİLER BELİMİZİ BÜKÜYOR”
‘Ticari anlamda, galerici esnafının vergilerden yana zaten beli bükük’ diyen Akkoç, “Kışın zaten işlerimiz yolunda gitmiyor. Doğru düzgün satış yapamıyoruz. Bir de galericiler sitesindeki bin TL’lik mekana, 3 bin – 5 bin TL dükkan kirası verirsek, bizim yaşamamızın bir anlamı yok. O zaman biz hiç yaşamayalım” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum