Kahve İle İlgili Efsane Çürütüldü

İngiltere'de yapılan bir araştırma sanılanın aksine kahvenin su kaybına yol açmadığını ortaya koydu. Araştırmaya göre ayrıca kahve su kadar etkili.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2014 14:30
Kahve İle İlgili Efsane Çürütüldü

Günde birkaç fincan kahvenin sıvı kaybına yol açmadığı belirlendi.Birmingham Üniversitesi'ndenbilim adamlarının araştırması, kahvenin sıvı kaybına yol açtığı efsanesini çürüttü, hatta günde birkaç fincanın su kadar etkili olduğunu gösterdi.

Efsanenin 1928'de yapılan araştırmaya dayandığını belirten bilim adamları, sağlıklı kişilerden 3 günboyunca 4 büyük bardak su ya da kahve içmesini istedi. Daha sonra su içenler kahve, kahve içenlersu tüketti.

Katılımcılar araştırma boyunca aynı yiyecekleri yedi, ağır spor ve alkolden kaçındı.Kan ve idrar testleri, su ya da kahve içtiklerinde katılımcıların vücudunda aynı oranda sıvı kaybının olduğunu gösterdi.
Kafeinin idrar söktürücü etkisinin, içecekteki su miktarıyla dengelendiğini vurgulayanaraştırmacılar, çay için de aynı etkinin söz konusu olabileceğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.