Kamu Hastaneleri Birliği Hakkında Ne Dediler?

Kamu Hastaneleri Birliği hakkında sağlık meslek örgütleri ne dedi? Kimler süreci olumlu buldu? Kimler karşı çıktı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2012 14:53
Kamu Hastaneleri Birliği Hakkında Ne Dediler?

Ajans32 Gazetesi bugünki manşetinde sağlık meslek örgütlerinin Kamu Hastaneri Birliği hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte o haberden spotlar...

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz Kamu Hastaneleri Birliği’nin hastaneleri özelleştirmek ve global sermayenin eline geçmesini sağlamak için kurulan bir kurum olduğunu ileri sürdü.

Türk Sağlık Sen, Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Kamu Hastaneleri Birliği uygulaması konusunda sağlık çalışanlarının görüşlerinin alınmadığını söyledi. Yıldız, uygulamanın çalışnalara bir artı değer sağlamayacağını da ileri sürdü.

Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Kamu Hastaneleri Birliği’ne karşı çıkanları “Kişi bilmediğinin düşmanıdır” ifadeleriyle eleştirdi. Demiralay, Aile Hekimliği’nden de verdiği örneklerle Kamu Hastaneleri Birliği uygulamasını savundu.

KESK'e bağlı Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Isparta Şube Başkanı Ali Rıza Deveci, Kamu Hastaneler Birliklerinin hastaneleri şirket, sağlık hizmetlerinin ise ticarete dönüştürülmesi anlamına geldiğini ileri sürdü.

AÇIKLAMALARIN DETAYLARI VE DAHA FAZLASI
BUGÜN AJANS32 GAZETESİNDE
AJANS32 İLETİŞİM
223 223 8

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.