Kan Sıkıntısı Yaşanmaması İçin Bağışta Bulundular

Kan Sıkıntısı Yaşanmaması İçin Bağışta Bulundular

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2015 10:32
Kan Sıkıntısı Yaşanmaması İçin Bağışta Bulundular

Yalvaç Devlet Hastanesi çalışanları, Ramazan ayında kan stoklarında sıkıntı olduğu gerekçesiyle önceki gün gönüllü olarak kan bağışında bulundular.

Yalvaç’ta Hastane bünyesinde çalışan sağlık görevlileri örnek bir davranışa imza atarak, Ramazan ayında acil vakalarda kan sıkıntısı yaşanmaması için Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Yalvaç Devlet Hastanesine gelen Kızılay Kan Merkezi görevlileri, hastane personelinin büyük bir çoğunluğunun gönüllü başvurusu ile kan alımı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bir bilgi veren Yalvaç Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Etli; “Hastanemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği bir projedir. Geçmiş yıllarda Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü olarak görev yaptım. O dönemlerden bildiğim bir gerçek var ki Ramazan Ayı geldiği zaman kan stokları azalır. Acil durumlarda kan bulmak zor ve sıkıntılı bir hale gelir. Bu bilinçle çalışma arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak durumu anlattım, arkadaşlarımı kan vermeye davet ettim. Çalışanlarımızın büyük bir bölümü kan vermek istediğini belirtmesi üzerine Kızılay Kan Merkezi yetkililerini arayarak, hastanemize davet ettim. Kan vermek isteyen arkadaşlarımızdan uygun olanlardan kan görevlilerce alındı. Aynı zamanda bir cerrah olarak Kan bağışının önemli olduğunun bilincindeyim. Yalvaç Devlet Hastanesi olarak yaptığımız bu anlamlı hareketin halkımıza da örnek olmasını temenni ediyorum. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.