Kanal3'de Isparta Konuşuldu

Kanal 3 TV tarafından ilimizde hazırlanan 3. Boyut programına katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şe

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 11:19
Kanal3'de Isparta Konuşuldu

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Karahan, Gazeteciler Mustafa Kahraman ve Saadettin Ulusoy, geçtiğimiz gün akşam, Yusuf Ziya Günaydın, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Ahmet Adar’ın katılımıyla, Kanal 3 TV’de Isparta gündeminin nabzını tuttu.

Gökçay’da bulunan Kervansaray Restaurantta gerçekleşen canlı yayında, müjdeli haber bekleyen izleyiciler, bomba haberi Gazeteci Karahan’dan alınca şaşırdı. Ispartalı birçok yetkili ismin dahi bilmediği bu haberi Isparta’ya ilk duyuran isim IGC Başkanı Karahan oldu. Karahan, gerekli görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu, piyade okulu için Gönen ilçesi civarında bir alanın düşünüldüğünü ve en kısa zamanda yetkililerden daha geniş bir açıklamanın yapılacağını söyledi.

ISPARTA’NIN OLMAZSA OLMAZI NE?

Isparta’nın önde gelen isimlerinden olan ve şu anda ITSO Başkanlık görevini sürdüren Hasan Hüseyin Kaçıkoç’ta, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Kaçıkoç, Isparta’nın olmazsa olmazının sanayi sektörü olduğunu ve buna yönelik olarak teşvik çıkması gerektiğinin altını çizdi. Sanayi sektörüne ivme beklediklerini dile getiren Kaçıkoç, “Tabiri caizse sanayimize gaz vermek istiyoruz” dedi.

Başkan Kaçıkoç; “Teşvik her şey demek değil. Teşvik harekete geçirmek demektir. Öncelikli olan niyettir. Tabi ki teşvik çok önemli ama işadamlarımızın da harekete geçmesi gerekiyor. Biz teşvik istiyoruz. ITSO olarak bakanlarımız ve Başbakanımız ile görüştük, sorunları dile getirdik. Biz teşviki çıkaran kurum değiliz. Biz sadece vasıtayız. Teşviki siyasiler çıkartır. Isparta’nın olmazsa olmazı teşviktir. Bütün siyasilerin ve bizlerin amacı Isparta” dedi.

ELMA BORSASINDA KARARLIYIZ

Canlı yayın konukları arasında yer alan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar önemli açıklamalarda bulundu. Adar: “Türkiye’nin en çok elma üreten şehri Isparta’ya elma borsası kurulması için Isparta Ticaret Borsası olarak düğmeye bastık” dedi.

Seçim döneminde de sık sık gündeme gelen hatta siyasilerin bir numaraları gündem maddesi olan elma borsası kurulması için süreci başlattıklarını söyleyen Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, merkezi Eğirdir olması planlanan borsanın, hazırlık dosyasını Ticaret Bakanlığı’na sunduklarını söyledi.

Adar, “Borsa yönetim kurulu ve meclisi olarak gerekli altyapı çalışmalarını yaptık, şu anda bakanlığa da dosyamızı verdik. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Elma borsasını Isparta’ya kazandıracağız. Bunun içinde satış salonu gibi ihtiyaçlarımız var” dedi.

Elma borsasında ki amacı da söyleyen Başkan Adar: “Artık üreticimizin malı elde kalkamayacak. Tek tek dahi olsa pazarda ki yerini alacak. Elma tasnif edilerek, 1.2.3. kalite olarak dönüşümü olacak. En büyük amacımız ise dolandırıcıların elinden üreticimizi kurtarmak. Ne oldu belli olmayan sözde tüccarlar gelip, üreticimizi kandıramayacak. Üreticimizin elmasını biz alacağız. Bizden de tüccarlar alacak” dedi.

Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, şehrin güzellikleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Karahan, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Kızıldağ, Yalvaç’ta Psidia tarih kenti, Eğirdir’e Turizm, Gönen’de Yunus Emre türbesi ve etkinlikleri olduğunu dile getirerek, tüm herkesin buralara gitmesini söyledi.

Kanal3 Isparta'dan Canlı Yayın Yaptı - Kanal3 Isparta'dan Canlı Yayın Yaptı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.