Kar Geliyor Sıcaklıklar Azalacak

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın akşam saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kara dönüşmesi bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2012 09:50
Kar Geliyor Sıcaklıklar Azalacak

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor. Tahminlere göre, hava sıcaklığı yarından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun güney ve batı kesimleri halen Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemin etkisi altında bulunuyor.

Bu yağışlara ilave olarak, akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte, yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yarından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalması öngörülüyor.

Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde aşırı, Antalya merkez, Ankara'nın güney ve doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Isparta, Konya, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Amasya, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.