Karabulut'un Organları, 3 Kişide Hayat Bulacak!

Isparta'da geçirdiği trafik kazası sonucunda beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki İsmail Karabulut’un karaciğeri ve böbrekleri ailesi tarafından bağışlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2012 10:26
Karabulut'un Organları, 3 Kişide Hayat Bulacak!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde iki gün önce trafik kazası geçiren ve kaldırıldığı Isparta Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki İsmail Karabulut'un organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Yapılan değerlendirme sonrası Karabulut'un karaciğeri ile iki böbreğinin nakile uygun olduğu belirlendi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sabri Tekin, beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğer ve böbreklerini aldıklarını söyledi.

ÜÇ ORGAN DA BU GECE NAKLEDİLECEK...
Karaciğerin Antalya'da nakledileceğini belirten Tekin, ''Medical Park Antalya Hastanesi olarak organları bize sundular. Bizde uygun hasta olması üzerine kabul ettik. Böbreklerin kime nakledileceğine doku grupları çıktıktan sonra Sağlık Bakanlığı karar verecek. Bize liste gönderecek bizde bu listeden uygun hastaları seçip onlara da bu akşam nakledeceğiz. Bu gece üç organın da naklini gerçekleştireceğiz'' dedi.

“ORGAN BAĞIŞI YAPIN” ÇAĞRISI…
Türkiye'de binlerce hastanın organ beklediğini vurgulayan Tekin, organ bulunamadığı için çok sayıda hastanın da hayatını kaybettiğini ifade etti.
Tekin, vatandaşların organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, bir bağış ile en az 3 hastanın hayatının kurtarılabileceğini kaydetti.

“BAŞKA BEDENLERDE HAYAT BULACAK”
Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın ise göğüs ve kafa travması teşhisiyle Isparta'ya getirilen hastanın yoğun bakım ünitesinde yapılan tedaviye rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.
Organ koordinatörlüğü ekibinin organ nakli konusunda hasta yakınları ile görüştüğünü ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Aydın, 'Antalya Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nden gelen ekipler hastanın karaciğer ve böbreklerini başarılı bir ameliyatla aldı. Hastanın organları Antalya'da belirlenen hastalara nakledilecek'' diye konuştu.

“BABAMIZIN BAŞKALARINA HAYAT
VERECEK OLMASI BİZİ TESELLİ EDİYOR”
Organları bağışlanan İsmail Karabulut'un oğlu Halim Karabulut da babasının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastane yetkililerinin organ nakli için kendileri ile görüştüklerini belirterek, ''Babam hayatını kaybetti onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Babamın organlarının başka hastalara hayat vermesi ise bizi teselli ediyor''dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.