Karadenizliler Buluşuyor

Isparta'da 8 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve birçok kişinin takdirini kazanan SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları grubu bu yılda düzenlemeyi planladığı tanışma yemeği için gün sayıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2014 13:52
Karadenizliler Buluşuyor

20 Aralık Cumartesi günü 8.'si düzenlenecek olan SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları Tanışma Yemeği'nin final toplantısı yapıldı. Cafe Brendo'da gerçekleştirilen toplantıya PTT İl Müdürü Nedim Ersezer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, İl Özel İdaresi İmar Müdürü Mehmet Uçan, THY Isparta Müdürü Zeki Topkara katıldı.

Isparta'da 8 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve birçok kişinin takdirini kazanan SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları grubu bu yılda düzenlemeyi planladığı tanışma yemeği için gün sayıyor. önceki gün gerçekleştirilen final toplantısında gerçekleştirilmesi planlanan yemek ayrıntılı olarak ele alındı. Karadenizli olan PTT İl Müdürü Nedim Ersezer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, İl Özel İdaresi İmer Müdürü Mehmet Uçan ve THY Isparta Müdürü Zeki Topkara'nın maddi ve manevi destek sağladığı toplantıda SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları Başkanı Rahman Demirci ,kurdukları grubun faaliyetlerini anlattı.

8 YILLIK ÖZLÜ GEÇMİŞ İLE KATILIM HER GEÇEN YIL ARTIYOR
Isparta'da gayri resmi bir grup olmalarına rağmen 8 yıldır gerçekleştirilen etkinliklere katılımın her geçen yıl arttığını belirten Başkan Demirci, "SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları grubu olarak siz değerli büyüklerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. 8 yıldır bu grubumuz öğrenci topluluğu olarak faaliyet gösteriyor. Biz bu 8 sene içerisinde her yıl hemşerilerimizle bir arada olmak için ve dostluğumuzu daha fazla pekiştirmek amacı ile tanışma yemekleri ve çeşitli kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerimize katılım her geçen yıl artıyor. Bu bizleri daha da mutlu ediyor.'dedi.

ETKİNLİKLERE SADECE KARADENİZLİLER DEĞİL, YÖREYE HAYRANLIK DUYAN HERKES KATILIYOR
Düzenledikleri etkinliklere sadece Karadenizlilerin değil, yöreye saygı ve hayranlık duyan herkesin katılım sağladığına değinen Demirci, "Şöyle bir durum var ki; bizim düzenlediğimiz etkinliklere sadece Karadenizliler katılmıyor. Yani Isparta'daki sevilen bir grubuz. Karadenizli olmayan gençler ve aileler bile bizim düzenlediğimiz etkinliklere severek ve isteyerek katılıyorlar. Bizim kültürümüzü tanımak ve oyunlarımızı görmek onları mutlu ediyor. Biz daha önce düzenlediğimiz etkinliklerde buna kanaat getirdik. Bizim etkinliklerimize katılım her geçen yıl daha fazla artarak çoğalıyor. Yine bu yıl düzenlemeyi planladığımız bir etkinliğimiz var.

KARADENİZ SEVDALILARI GÜN SAYIYOR
Bu hafta sonu düzenlenecek olan Tanışma Yemeği için herkesin gün saydığına değinen Başkan Demirci, "20 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'da Böcüzade Yaşam Parkı'nda bir yemek düzenliyoruz. Bunun için artık son final toplantısını siz değerli büyüklerimizle değerlendirmek istedik. Biz gerek afiş gerekse yüz yüze olarak düzenleyeceğimiz etkinliğimizi gençlerimize tanıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 900 kişi ile bu etkinlikte bir araya gelmiştik. Bu yıl bu sayının daha fazla olacağını düşünüyoruz. düzenleyeceğimiz tanışma yemeğinde, hamsi pilav şöleni, yöresel müzikler, kemençe ve tulum horonu olacak. Biz SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları organizesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız." dedi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Tanışma Yemeği'nde 300 kilo hamsi pilav ikramı ile büyük bir organizasyon düzenlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.