Kargolar Şehir Merkezinden Taşınıyor

İl Trafik Komisyonu tarafından 10 Ocak’ta alınan kararla kargo şirketlerinin 3 ay içerisinde şehrin dışına taşınması gerektiği ile ilgili olarak kendilerine tebliğ yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2012 17:03
Kargolar Şehir Merkezinden Taşınıyor

Isparta’nın her geçen gelişmesi ve büyümesi nedeniyle İl Trafik Komisyonu da bir dizi tedbirler aldı. Özellikle kargo şirketlerinin yoğun bulunduğu cadde ve sokaklardaki gerek araç trafiğini zora sokan gerekse esnafların şikayetlerini dikkate alan İl Trafik komisyonu 10 Ocak’ta yapılan toplantıda bir takım kararlar almıştı.

1 Şubat tarihinde kargo şirketlerine gönderilen yazıda şu konulara dikkat çekildi.“Isparta valiliği İl Trafik Komisyonu 2012 yılı toplantısında yer alan şehrin her geçen gün gelişmesi, buna paralel olarak cadde ve sokakların buna cevap verememesi trafikte sıkıntıların hat safhada olması nedeniyle günlük yaşamda kargo şirketlerine ait işyerlerinde oluşan yoğunluk bu alanları kullanan vatandaşlarda olumsuz ekti yapmaktadır. Bu nedenle ilgili mevzuatlardan faydalanılarak il merkezine ağır tonajlı araçlar, Otobüsler, kargo araçları v.b. alınmamasına;

bölge sınırlarının belirlenmesi, güzergahların belirtilmesi ve buna göre yönlendirilmesine ilişkin olarak ağır tonajlı araçların 165 cadde, 111 cadde, 155 cadde, 112 cadde, 117 cadde, 123 cadde, 124 cadde, 106 cadde, 105 cadde, 181 cadde güzergahını takip ederek İstanbul Caddesine çıkmaları, bu caddelerin çevrelemiş olduğu daire içine kış mevsiminde saat 07.00- 19.00 arası, yaz mevsiminde ise 07.00- 21.00 arası giriş yasağı konulması, herhangi bir nedenle (mal indirme bindirme) şehir içine girmek isteyen araç sürücülerinin Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığından izin alarak şehir merkezine girmeleri, ayrıca şehir merkezinde faaliyet gösteren kargo firmalarının sanayi bölgesinde kendilerine uygun bir yer tahsis etmeleri ve 3 (ÜÇ) ay içinde şehir merkezinde bulunan firmaların taşınmaları için gerekli ikaz, uyarı ve takiplerin yapılması kararı gereği 3 ay içinde taşınmaz hususunu bildiririz.” Şeklinde şirketlere yazılı bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum