Katalogcu 'Ablalar' Tutuklandı

FETÖ'nün Katalogcu 'Ablalar'ı Tutuklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2017 12:27
Katalogcu 'Ablalar' Tutuklandı

Geçen hafta düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'nin 'izdivaç sorumluları' olduğu belirlenen 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 18 şüpheliden 6'sı tutuklandı. 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 6 şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında; Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik Isparta merkez ve ilçelerinde geçen Pazartesi günü saat 06.30 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve yapılan baskınlarda 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 6 kişi tutuklandı. 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer 6 kişinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'NÜN KATALOG EVLİLİĞİ SORUMLULARIYDILAR
Şüphelilerin ByLock dökümleri incelendiğinde; örgüt içerisinde izdivaçla evlilik yapan (katalog evliliği) kişiler ve örgütün izdivaç sorumluları olduğu belirlenirken, yine ByLock dökümlerinde 'rüya' tarzı söylemlerle örgütün moral ve motivasyonunu üst düzeyde tutmaya yönelik yazışma içeriklerinin tespit edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.