Kaybeden Hep Isparta Oldu

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ITKM’nin 20 yıldır sürüncemede bırakılmasında geçmiş üç dönem belediye başkanlarının suçu olduğunu belirterek; “Sonuçta kaybeden hep Isparta oldu. Ama biz göreve geldiğimizde halkımızın bu mağduriyetine

Yayınlanma:
Kaybeden Hep Isparta Oldu

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ITKM’nin 20 yıldır sürüncemede bırakılmasında geçmiş üç dönem belediye başkanlarının suçu olduğunu belirterek; “Sonuçta kaybeden hep Isparta oldu. Ama biz göreve geldiğimizde halkımızın bu mağduriyetine son vereceğiz” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, önceki akşam Kanal32 Televizyonunda yayınlanan Isparta’da ne var? Ne yok? programına konuk oldu. Çakan, programda belediye başkanlığına adaylık sürecinden, projelerine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

GENÇAY; “ISPARTA GÖÇ ALAN ŞEHİRDEN
GÖÇ VEREN ŞEHİR HALİNE GETİRİLDİ”
Saat 21.00’de başlayan programın konsepti gereği iki konuk ağırlaması yapıldı. Bu doğrultuda saat 21.00 ila 22.00 saatleri arasında programa Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay konuk oldu. Başkan Gençay, programda yaptığı konuşmada; “Isparta son yıllarda sürekli kaybeden şehir konumuna gelmiştir. Bunun en büyük göstergesi şehrin sürekli göç verir duruma gelmesidir. Zira, şehrin nüfusu 220 binden son 190 bine düşmüştür. Bu da, insanların ekmek parası için başka illere gittiklerini ortaya koymaktadır.

“MİLLİ GÖRÜŞÜN GELDİĞİ HER BELEDİYE VE ŞEHİR REFAH BULDU”
Hangi ile ve hangi belediyeye milli görüş gelse o şehir ferahlamaktadır. Bilindiği gibi İstanbul’da 1990’lı yılların başında çöpler toplanmıyor, yolsuzluklar almış başını gidiyordu. 1994’de dönemin Refah Partisi yani milli görüş belediyeciliği göreve geldi ve tüm bu olumsuzluklar ortadan kalktı. Isparta’da da inşallah böyle olacak. Seçim çalışmalarımız çok güzel gidiyor.

“AKP’Lİ VATANDAŞLARIMIZ DA BİZE OY VERECEK”
Bugünlerde esnaf ziyaretleri, kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri ve sivil toplum örgüt ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızdan çok büyük teveccüh görüyoruz. İnşaallah, AKP’li vatandaşlarımız da bu seçimde oylarını bize verecekler. Biz bu defa iddialıyız ve kazanacağız. Çünkü, bizim adayımız vizyon sahibi, bizim adayımız bilgili ve kültürlü. Bizim adayımızın şehri yönetecek vasfa sahip.

“BU DEFA MİLLİ GÖRÜŞ KAZANACAK”
Ben yıllardır Saadet Partisi yani milli görüş davasındayım. İnşaallah olumsuz bir şey olmadığı müddetçe bu durum böyle devam edecek. Ben, benim partim çizgisinden ve değerlerinde sapmadığı müddetçe ölünceye kadar bu partide siyaset yapacağım. Partim, değerlerinden saparsa ancak o zaman parti değiştiririm. Onun dışında asla değiştirmem. Biz 7 aydın dolaşıyoruz, halkımızla bire bir görüşüyoruz. Bu ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın büyük teveccühü var. Biz 2009’da 7 bin oy almıştık. Şimdi bu seçimlerde bu 7 bin kişi 3’er kişi getirse 21 bin oy eder. Bu da zaten bizi başkanlığa taşır. Vatandaşlarımız ziyaretlerimizde inşallah siz kazanırsınız bu defa diyorlar. Zaten bizde kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

ÇAKAN; “ISPARTA’YI REFERANS ŞEHİR YAPACAĞIZ”
Programa saat 22.00’den itibaren Partinin Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan konuk oldu. Çakan da, programda yaptığı konuşmada; “Isparta yıllardır yerinde saymış, kabuğunu bir türlü kıramamış bir şehir konumunda duruyor. Biz bu olguyu değiştirmek istiyoruz. Öyle ki, 30 yıl önce Isparta’da askerliğini yapmış bir arkadaşım Isparta’ya geldiğinde her şeyin aynı olduğunu ve yerinde durduğunu söylüyor. Bu da şehrin gelişmediğini ortaya koyuyor. Aslında şehirler ve bu şehirlerin Belediyeleri de kendi aralarında rekabet halindedirler. Örneğin; Eskişehir’e gittiniz mi? Bir görün Eskişehir’i deniliyor. Kayseri’ye gittiniz mi? Bir görün Kayseri’yi deniliyor. Bu örnekler Denizli, Konya, İzmir gibi çoğaltılabilir. İşte bunları başka illerde dedirten o ilin belediyesinin yaptığı hizmetlerdir. Isparta olarak bizim de bu duruma gelmemiz ve başka illerde örnek gösterilen bir şehir olmamız lazımdır. Biz göreve geldiğimizde Isparta’yı referans gösterilen bir şehir haline getireceğiz.

“MODERN ŞEHİRLEŞME DE OLACAK, KOMŞULUK
VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ DE KORUNACAK”
Yerel yönetimlerin görevi o şehri inşa etmek, imar durumlarını yapmaktır. Ancak, bu şehri betonlaştırıp örf ve adetlerimiz ile manevi değerlerimizi de beraberinde yok etmemelidir. Isparta’ya milli görüş belediyeciliği geldiği zaman şehirde imari yönden modernleşme de olacak, komşuluk değerlerimiz de korunacaktır. Oysa şehrimizde Mimarlar Odasıyla ters düşmüş bir Belediye bulunmaktadır. Suçlar ise minimum seviyeye indirilecektir. Çünkü, biz alışılmışın dışında bir belediyecilik örneği ortaya koyacağız. Bunu da tüm Isparta halkı görecek” dedi.

“BELEDİYENİN GÖREVİ HAYATI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Ziyaretlerimizde hep söylüyorum. Yerel yönetimlerin görevi bulundukları şehirde hayatı kolaylaştırmaktır. Onun için yönetimlere vekalet bu nedenle verilmektedir. Ancak, her gelen dönemin veya günün bir öncekinden daha iyi geldiğini söyleyemeyiz. Belediyelerin görevi sadece asfalt dökmek ve çöpleri toplamak değildir. Belediyeler o şehrin sosyal ve kültürel kalkınmasına da destek vermek durumundadır.

“SİYASİLER SEÇİMDEN SEÇİME
VATANDAŞTAN OY İSTEMEYE GİDİYOR”
Bilindiği gibi yıllardır siyasiler ziyaretleri seçimden seçime oy lazım olduğu zaman yapıyor. Ama biz bu olguyu değiştirmek istiyoruz. Çünkü, biz bu ziyaretleri şimdi olduğu gibi başkanlığa seçildikten sonra da aynı şekilde gerçekleştireceğiz ve her zaman halkımızın halini – hatrını sorup onların içinde olacağız. Biz bu ziyaretlerde halkımızdan oy almaya gelmiyoruz, onların görüş ve düşüncelerini alarak şehrimizi daha iyi nasıl güzelleştirebiliriz, halkımızın refah ve mutluluğunu nasıl artırabiliriz bunun onayını almaya geliyoruz. Bu unsurları yerine getirdikten sonra zaten halkımızın tercihi ve teveccühü bizden yana olacaktır.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI
TAMAMEN DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Biz göreve geldiğimizde belediyecilik anlayışını tamamen değiştireceğiz. Biz farklı bir belediyecilik yapacağız. Bunu sayın vatandaşlarımız 30 Mart’tan sonra görecekler. Biz halkın içinde olacağız. Hiçbir zaman halktan kopuk olmayacağız. Vatandaşlar, biz göreve geldikten sonra Televizyonlardan değil, bizzat şahsımızı görecek. Bakıyorsunuz, başkan adayı iken kişi halkın içinde oluyor. Seçildikten sonra ise makamına girmek mümkün olmuyor. Halk başkanı ancak televizyonlardan
görebiliyor.

“KENT KONSEYİNİ İŞLER HALE GETİRECEĞİZ”
Bir önemli konu da Kent Konseyi meselesidir. Ben bu konuyu önemsiyorum. Bu konsey şuanda ilimizde pasif durumdadır. Kent konseyi aktif hale getirildiğinde çok işler yapabileceğine de inanıyorum. İnşaallah göreve biz gelirsek Kent Konseyini aktif çalışır ve şehirde etkili hizmetler yapar duruma getireceğiz. Kent Konseyi göstermelik bir konsey olmaktan çıkacak” dedi.

“ITKM 4 DÖNEMDİR SÜRÜNCEMEDE BIRAKILDI”
Programda daha sonra, Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi halinde gelen eski adıyla Çarşamba Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) konusu tartışmaya açıldı. Çakan, bu konuda da yaptığı konuşmada; “Isparta’ya hayatın durma noktasına geldiğini, şehirde ticaretin kalbinin durma noktasına geldiğini görüyoruz. Bunun en bariz örneği ise 20 yıldır bitirilemeyen ve dolayısıyla hizmete sokulamayan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’dir. Burası dört dönemdir sürüncemede bırakılmıştır.

“20 YILDIR TAMAMLANMADIĞI YETMİYORMUŞ GİBİ
BİR DE DÜKKANLARI ULUSALLARA VERİLİYOR”
Durum böyle iken, sorun sadece burasının bitirilememesi olayı ile kalmıyor. Burasının ulusal firmalara verildiğini görüyoruz. Yani, burada hata üstüne hata yapılmaktadır. Burası büyük şirketlere bakıldığı zaman büyük şirketler ve firmalar, büyük AVM’ler yapacaklar. Neticede burası hizmete açılsa bile, Isparta’nın o yıllarca emek veren küçük esnafı burada ticari hizmetini sürdüremeyecek. Isparta esnafının bu büyük şirketlerle baş etmesi, onlarla ticari rekabete girmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, Isparta esnafı yine perişan ve yine bitik bir şekilde kalacak. Bu da ilimiz esnafının her geçen gün daha da kötüye gitmesi anlamına gelmektedir. Hatta, burası daha açılmadığı halde buranın çevresindeki kira bedelleri yükseldiği için çevresindeki esnaflar yüksek kira ödemektedirler.

“SONUÇTA KAYBEDEN HEP ISPARTA VE ISPARTAHALKI OLMUŞ”
Sonuca baktığımızda burada hep kaybeden Isparta ve Isparta halkı olmuştur. Zira, Mehmet Aybatılı başkanın döneminde başlayan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı ondan sonra gelen Yusuf Ziya Günaydın başkan tarafından yıkılarak seçimlere 6 ay kala oraya bir inşaat yapıldı. Ardından, Balaman başkan geldi o da her ikisini de yıkıp kendi başka bir proje uyguladı. Sonuçta, zarar gören Isparta halkı oldu. Çünkü, o inşaatlar o giderler hep Isparta halkının verdiği çöp vergileriyle, su paralarıyla, emlak vergileriyle yapılıyor.

“BİZ GÖREVE GELİRSEK ITKM ISPARTA ESNAFININ OLACAK”
Ben buradan açıklıyorum. Eğer, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bizi tercih ederler ve biz göreve gelirsek Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Isparta esnafının olacaktır. Buradaki işyerleri gerekirse dükkanların satıldığı müteahhitten geri alınarak esnafımıza kazandırılacaktır. Isparta’mızın en az 400 esnafı burada konuşlanarak ticari faaliyetini sürdürecektir. Bizim yani milli görüş belediyeciliğinin seçilmesi halinde birinci önceliğimiz bu ITKM sorunun çözmek ve esnafı korumak olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.