Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Çarpıcı Tespitler

Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılında yapılan kayıt dışı istihdamla mücadelede çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 10:02
Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Çarpıcı Tespitler

Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 2013 yılında kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan denetim ve incelemeler sonucu toplam 1.273 sigortasız çalışan kişinin sosyal güvenlik kapsamına dahil edildiği, çalışmadığı halde sahte sigortalı olarak Kuruma bildirildiği tespit edilen 272 kişinin de sigortalılıkları iptal edildiği belirtilerek, bu çalışmaların yoğun biçimde sürdürüldüğü ifade edilmiştir.

İl Müdürlüğünce yapılan açıklamanın devamında Muvazaalı Boşanma suretiyle devletten haksız maaş alan kişilerle ilgili yapılan denetimlerde 2013 yılı içinde 29 kişi tespit edilmiş haksız maaş alan bu kişilere ödenen 585.134.-TL kendilerine faiziyle birlikte rücu ettirildiği bildirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.