Kaza Değil Katliam

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli, yayınladığı mesajla Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerine başsağlığı diledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2014 15:20
Kaza Değil Katliam

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli açıklamasında "Soma'da özel bir şirkete ait maden ocağında Trafonun patlaması sonucu çıkan elim kazada hayatlarını kaybeden emekçilerimize Tanrıdan rahmet, geride bıraktıkları eş, dost, yakın akrabalarına ve tekmil milletimize baş sağlığı diliyor acımızı yürekten paylaşıyorum.

Özellikle,özel sektördeki İŞ GÜVENLİĞİ ihmallerinin para hırsına feda edilmesi ve insan hayatının hiçe sayılması karşısındaki duyarsızlıkları nedeniyle hükümet edenleri ve tüm sorumluları şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu ve benzeri İŞ KAZALARI kaza değil, katliamdır.

İşçi sendikalarımız başta olmak üzere,Siyasi partilerimiz ve kitle örgütlerimizin bu ve benzeri konularda daha duyarlı olmalarını, yeraltı kaynaklarımızın Kamu kurumlarına kazandırılmasını ve özelleştirme, sendikasızlaştırm
a ve taşeronlaştırma furyasına son verilmesi için etkin mücadelye çağırıyoum. Bin metre yeraltında yaşam mücadelesi veren emekçilerimizin sağ salim kurtulmalarını diliyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.