Keçiborlu Belediyesi’nde Mutlu Son

Keçiborlu Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm-Yerel-Sen) arasında, 17 memuru kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 11:58
Keçiborlu Belediyesi’nde Mutlu Son

Belediye Başkanı Turgut Soykan ve Tüm-Yerel-Sen Şube Başkanı N. Hürdoğan ARSLAN'ın İmza Attığı Sözleşme, 14 Şubat 2014 Tarihinden İtibaren Geçerli Sayılacak.

Keçiborlu Belediyesi'nde görevli memurların da katılımıyla düzenlenen imza töreninde, Sendika temsilcilerinden Şube Sekreteri Gülsüm Güzelarslan ve Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri Süleyman Balcı da hazır bulundu. Sendika yetkilileri, İşverenle İş gören arasında güzel bir köprü kurduklarını belirterek, Başkan Turgut Soykan’ı fedakâr tavrı sebebiyle kutladılar.

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan; çalışanlarının hakkını her zaman savunduğunu, güzel bir diyalog ortamında geçen toplu sözleşme görüşmelerinden sonra anlaşmaya varılmasının sevinçle karşılandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sözleşme ekonomik manada bir destek ve çalışma hayatı bakımından daha fazla iş üretme ve işlerine daha iyi motive olmak anlamına gelmelidir. Bu sözleşme ile belediyemizin imkanları doğrultusunda çalışanlarımıza az da olsa katkı sağladık. Bu sözleşmenin memurlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesine ve ekonomik durumlarında azda olsa iyileşmeye vesile olmasını diliyorum. Çalışanlarımıza huzur, mutluluk sağlık getirmesini diliyorum. Sendika Yasası ve konu ile ilgili mevzuatın bize verdiği yetkiye bağlı kalarak Belediyemizin mali gücünün elverdiği ölçüde ödemeyi taahhüt ederek Tüm Yerel Sen ile sözleşmeyi imzaladık.

Bu sözleşme memurlarımız açısından Belediyemizde bir ilktir. Bunu başlatmanın onurunu tüm yaşamım boyunca taşıyacağım için çok mutluyum. Bu kazanılmış bir haktır. Bundan sonra artarak devam edecektir. Memurlarımıza hayırlı olsun.’’ dedi.

Tüm-Yerel-Sen Şube Başkanı N. Hürdoğan Arslan, ”Bu Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi ile Keçiborlu Belediyemizde 4688 sayılı kanunun 32. maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde, tüm memurların maaşlarına iyileştirme olarak %25 oranında artış yapılmıştır. Hayırlı olsun’’ dedi.

Toplantıda bu hakkı kendilerine tanıdığı ve bu alanda bir ilki Keçiborlu’da memurlara yaşattığı için, çalışanlar Belediye Başkanı Turgut Soykan’a teşekkürlerini ilettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum