Kendileri Küçük Yürekleri Büyük

Kendileri Küçük Yürekleri Büyük

Yayınlanma:
Kendileri Küçük Yürekleri Büyük

Zübeyde Hanım İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri, İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına harçlıklarından topladıkları parayı teslim ederek katkıda bulundular. 

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH), Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile başlattığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına Isparta Merkezde Halife Sultan Mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerinden destek geldi.

‘HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR’ KAMPANYASI 

YETİMLERE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle Türkiye'de ve dünyada babasını veya anne – babasını kaybetmiş olan yetimlerin günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler tarafından karşılanmasını, bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesini hedefleyen ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası yetimlere umut olmaya devam ediyor.

KENDİLERİ KÜÇÜK AMA, 

YÜREKLERİ BÜYÜK 

Bu doğrultuda; Zübeyde Hanım İlkokulu’nun Anasınıfında okuyan öğrenciler bir araya gelerek, harçlıklarından topladıkları 1800 TL’yi, mahallelerinde ikamet eden bir Yetim’e ulaştırmak üzere Mahalle Muhtarlığı İhtiyar Heyeti Üyesi İbrahim Akpınar’a teslim ettiler. 

ÇELİK; “ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ ÖRNEK BİR 

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE İMZA ATTILAR” 

Konu ile ilgili olarak dün saat 10.00’da Okulda gerçekleştirilen teslim törenine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil ve yönetimi, Okul Müdürü Adnan Çelik, Halife Sultan Mahallesi İhtiyar Heyeti, Genç İHH Isparta Temsilcisi Sezgin Kel, Öğretmenler ve Anasınıfı öğrencileri katıldı. Okul Müdürü Adnan Çelik, törende yaptığı konuşmada; “Okulumuzun Anasınıfı öğrencileri kendilerine anlattığımız  Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası konusunda büyük bir duyarlılık örneği göstererek harçlıklarını bir araya getirerek yetim kardeşlerine vermek istediler. Durumu bize bildirmeleri üzerine bizde topladıkları çam sakızı, çoban armağanı niteliğindeki 1800 TL’yi bugün İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) yetkililerimizin huzurunda Halife Sultan Mahallemizin İhtiyar Heyeti’ne yani Heyet üyesi Ramazan Top beyefendiye teslim ediyoruz” dedi. 

AKÇİL; “MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZİN 

YARDIMI BİZİ SON DERECE MUTLU ETMİŞTİR” 

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil de konuşmasında, başlatmış oldukları kampanyanın yetimlere umut olmaya devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi; “İHH olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile başlattığımız ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına Halife Sultan Mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu anasınıfı öğrencilerinden destek gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Yardımı yapanların Anasınıfı öğrencileri olması yani minik öğrenciler olması mutluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Bizler İHH olarak; Kampanyayı tanıtmak için okulları ziyaret ederek kampanya afişlerimizi veriyoruz. Bu afişleri gören öğrenciler arkadaşlarını da harekete geçirerek bugün burada örneğini gördüğümüz yardım çalışmaları yapıyorlar. Buradaki minik öğrencilerimiz topladıkları yardım ile yetim çocuklara tutunacakları dal olmuşlardır. 

“YARDIMLARIN YAYGINLAŞMASINI 

HEDEFLİYORUZ” 

Çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetişmelerine katkıda bulunan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası ile daha fazla yetime destek sağlanması ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu okulumuzda böylesine anlamlı yardıma imza atan Anaokulu öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

TOP; “EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Halife Sultan Mahallesi İhtiyar Heyeti Üyesi Ramazan Top da, teslim aldıkları yardımı mahalledeki yetim çocuklara ulaştıracaklarını ve bundan dolayı da emeği geçenlere teşekkür ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.